El passat dissabte 16 de maig l'escola Misericòrdia de Reus es va omplir de joves escaquistes per dur a terme la 1a Trobada d'Escacs Escolars emmarcada dins el projecte "Escacs a l'Escola" al Camp de Tarragona.

L'activitat, la qual va ser iniciativa d'un grup de mestres que assisteixen a la formació al CRP de Reus, va ser un èxit de participació, arribant a 160 participants procedents de 14 escoles diferents.

Degut a l'alt nombre de participants, es van fer 3 grups de jugadors per jugar partides d'escacs: un per als alumnes de 1r de primària, un altre per als de 2n i un últim grup per als alumnes de 3r a 6è. També es van habilitar taulers perquè alguns nens i nenes de P5 puguessin fer partides de peons.

Paral·lelament a les partides d'escacs, hi havia una exposició de materials i fotografies d'escoles que participen al projecte, així com una xerrada sobre el valor educatiu dels escacs, adreçada a pares i mestres.

Es van jugar un total de 3 partides, i tots els participants van poder gaudir d'un tall de coca amb sucre i una aigua entre la 1a i 3a ronda i un diploma de l'activitat.

Tot plegat, va ser una activitat molt positiva i enriquidora que va permetre als infants gaudir amb la pràctica dels escacs i que esperem poder repetir en un futur.
La trobada, durant la qual es van repartir uns tríptics informatius de l'estat del projecte a la demarcació de Tarragona, va ser organitzada per l'Escola Misericòrdia de Reus, però va comptar amb la col·laboració de diversos mestres que estan duent a terme el projecte a les seves escoles, així com l'Ajuntament de Reus i la Federació Catalana d'Escacs.

L'Escola Misericòrdia ha penjat a la seva pàgina un extens reportatge de fotos de l'activitat, el qual podeu consultar al següent link:
http://reusmisericordia.blogspot.com.es/2015/05/i-trobada-descacs-lescola.html