El dissabte passat 18 de març es va jugar el Campionat de Barcelona d'Escacs Actius Individual per Edats, amb una excel·lent participació de més de 250 esportistes de totes les edats. Un èxit de participació més que evident perquè es va omplir tot el recinte de la sala de Fabra i Coats de Barcelona i les competicions per edats varen ser totes molt renyides, mostrant emoció fins a la darrera ronda.

Esportivament, el podi de sub8 estigué liderat per Liam Caballero (Ateneu Colon) amb 7 punts, invicte guanyant totes les partides. Completa el podi la Laia cid (sant Cugat) amb 6 punts i tercer en Marc Mumbru (Sant Adrià) amb 5,5 punts. En aquesta categoria hi varen participar 39 nens i nenes.

A la categoria sub10, en Joan Villa (Peona i Peó) en va fer prou amb unes taules finals i quedar-se amb 6,5 punts per ser el campió. L'acompanyaren en el podi en Liam Nesdale (Ateneu colon) i Lika Escobar (Tres Peons), els dos empatats amb 6 punts. En aquesta categoria hi varen participar 61 esportistes.

Pel que fa a la categoria sub12, en Mateu Lopez (Tres Peons) aconseguí endur-se el campionat amb 6,5 punts invicte. Completaren el podi, l'Isaac Herman (Barberà) i Ephrem Christa Pereira (Palau Ausit) empatats amb 6 punts cada un. En aquesta categoria hi participaren 69 esportistes.

A la categoria sub14, en Guillem Jové (Ateneu Colon) s'alçà com a campió en solitari invicte amb 6,5 punts. El seguiren en el podi, en Mark Valentin Silva (Gramanet) amb 6 punts i en tercer lloc en Marc Tarragó (Catalonia-Joviat) amb 5,5 punts. 44 esportistes foren els que hi participaren en aquesta categoria.

A la categoria sub16, Yaroslav Sviridenko (Castelldefels) s'alçà com a campió en solitari invicte amb 6,5 punts. Completaren el podi en segon lloc en Pol Blasco (La Lira) amb 5,5 punts i en tercer lloc per millor desempat fou en Joan Ribera (Peona i Peó) amb 5 punts. En total foren 28 els esportistes en aquesta categoria.

I finalment, a la catgoria dels més gran on s'ajuntaren sub18 i sub20, el campió fou amb diferència l'Àlex Mangues (Ateneu colon) invicte amb 6 punts de 6 partides. Completaren el podi Jensen Nahuel Broadbent (cornellà) amb 4,5 punts i en tercera posició fou l'Alba de Lomas (Argentona) amb 4 punts.

Felicitem a l'organització del torneig, a l'equip arbitral i a tots els pares i mares per acompanyar un cop més als seus fills a gaudir d'una bona tarda escaquista.