El passat diumenge 28 d’abril, al Recinte de Fabra i Coats de Barcelona, va tenir lloc el Campionat Escolar d’Escacs per Equips del Barcelonès. L’edició d’enguany ha estat la primera que l’ha organitzada els clubs d’escacs del Barcelonès amb en Raül Arza liderant l’equip juntament amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs. Fins la passada edició, aquesta competició era organitzada pel CEEB (consell d’Esport Escolar de Barcelona), i com ja es va fer amb el Campionat Individual d’Edats del Barcelonès, aquest any s’ha produït un canvi organitzatiu.

Equips de la categoria Sub8 guardonats

La competició va consistir en tornejos per equips separats per edats jugant 6 partides al ritme de 20 minuts més 10 segons d’increment per jugada. En total hi varen participar 102 equips amb la participació de 411 nens i nenes , i això suposa un increment substancial (quasi el doble de l’any passat), batent els rècord històric de participació d’equips (hi va haver 85 equips el 2012) i quasi se supera el rècord d’esportistes del rècord de 423 que hi va haver el 2015. Es donaren premis pels tres primers equips de cada categoria, pel millor equip en nom d’una escola i també es va reconèixer el millor tauler a totes les categories, incloent-hi el tauler suplent.

Esportivament parlant, pel que fa als resultats de la categoria sub8, l’equip campió indiscutible amb 6 matxs guanyats va ser el Tres Peons A amb 16 punts, seguit del Gramenet amb 13 punts i tanca el podi l’equip Peón Negro amb 12 punts. Al premi millor escola va ser per l’Escola Grèvol B. En aquesta categoria jugaven 3 esportistes per equip i en total hi varen participar 23 equips i 75 esportistes.

Equips de la categoria Sub10 guardonats

A la categoria Sub10, l’equip campió va ser l’Ateneu Colon A amb un impecable torneig guanyant tots els partits i liderant finalment la classificació amb 20 punts. En segona posició fou el Peona i Peó A amb 18 punts i en tercera posició el Gramenet A amb 16 punts. La millor escola fou l’Escola Lavinia. En aquesta categoria jugaven 4 esportistes per equip i en total hi varen participar 29 equips i 127 esportistes.

L'Ateneu Colón millor equip Sub12

Pel que fa a la categoria Sub12, l’equip campió va ser l’Ateneu Colon A amb 19 punts. En segona posició fou el Peón Negro A amb 18 punts i en tercera posició l’Ateneu Colon B amb 17 punts. La millor escola classificada també fou l’Escola Lavinia. En aquesta categoria jugaven 4 esportistes per equip i en total hi varen participar 28 equips i 124 esportistes.

Equips de la categoria Sub14 guardonats

Mentre que a la categoria Sub14, l’equip campió va ser el Tres Peons A amb 12 punts guanyant tots els 6 matxs. En segona posició va ser el Peona i Peó A amb 10 punts i en tercera posició el Tres Peons B amb 8 punts. El premi a millor escola fou per l’institut IES Montserrat. En aquesta categoria jugaven 4 esportistes per equip i en total hi varen participar 11 equips i 47 esportistes.

El Tres Peons millor equip Sub16

Finalment, a la categoria conjunta de Sub16 i Sub18, jugaven 3 esportistes per equip i en total hi varen participar 11 equips i 38 esportistes. El millor equip Sub16 va ser el Tres Peons amb 11 punts. Mentre que el millor equip de la categoria Sub18 va ser el Catalunya Club Escacs amb 9 punts. 

El Catalunya millor equip Sub18

Donar les gràcies a totes les famílies dels esportistes per acompanyar-los a passar una bona jornada d’escacs jugant amb altres companys de club o d’escola. Molts agraïments a tot l’equip organitzatiu d’aquest gran torneig escolar barceloní per l’energia i entusiasme de promoure els escacs escolars a la capital de Catalunya. Agraïments i paciència a l’equip arbitral i sobretot a l’Ajuntament de Barcelona per la cessió del local de joc de l’espai Bota del Recinte de Fabra i Coats.