Ha finalitzat una nova edició de la Lliga Sub12 per equips de Girona que s’ha dut a terme a Torroella de Montgrí, els dissabtes 22 i 29 de febrer i 7 de març de 2020. Degut a que finalment ha estat 16 els equips inscrits, s’ha reduït una ronda la competició després de mutu acord amb l’equip arbitral i els delegats dels equips presents.

Esportivament parlant, el Gerunda ha revalidat meritòriament el títol aconseguit l’edició passada i de nou es classifica per anar a la Final de Catalunya d’equips Sub12 que enguany es jugarà a Barcelona el cap de setmana del 18 i 19 d’abril.

L'equip del Gerunda sub-12.

Entre els seus jugadors hi comptaven amb els tres millors de la Territorial de la categoria Sub10, i el segon i quart de la categoria Sub12, un equip prou fort com per guanyar de forma clara el campionat. El segon classificat, el Figueres, també repeteix el resultat de la passada edició i per tercer any consecutiu es classifica per a participar a la final de Catalunya. I la tercera posició ha estat més renyida perquè eren força els clubs que tenien opcions i finalment fou el jove club del Fornells qui ha pujat al podi ben merescudament. Cal destacar però altres clubs com l’Alt Empordà, Olot, Banyoles i Sant Gregori que estant treballant molt també els escacs base i que els vàrem veure lluitar en les primeres taules.

 

Podi dels equips guanyadors, Gerunda, Figueres i Fornells.

Hem d'agrair moltíssim el comportament dels clubs per fer de la Lliga Sub12 un torneig competitiu i de molt alt nivell. Agraïm també a les famílies i delegats per acompanyar els seus fills i filles o alumnes a jugar aquesta bonica competició. I finalment agrair a la Llar de Jubilats de Torroella de Montgrí i al Museu de la Mediterrània per la cessió de l’espai, i al Club Escacs Montgrí per deixar-ho tot apunt i a lloc per a disputar totes les partides al màxim de còmodes possible.

I per acabar, animar a tots els nens i nenes a continuar treballant perquè les properes competicions fer-ho millor encara!