El Figueres liderat pel GM Javier Campos campió absolut

Diumenge passat dia 24 d’abril vàrem tenir un dia esplèndid a Tossa de Mar i companys d’equip vàrem poder passar una magnífica jornada en aquesta petita però bonica població de la Costa Brava. Primer ho vàrem gaudir competint a la Copa Catalana - Fase de Girona, el campionat per equips d’actius més important de la territorial, i després compartint un dinar amb companys de club i fins i tot amb rivals. En definitiva, tinguérem un torneig amb la total normalitat després de dos anys llargs sense haver pogut celebrar aquesta competició per les restriccions de la pandèmia del Covid. Aquest cop hem pogut jugar, i ho hem fet sense mascareta la majoria dels participants. 

Equip del Figueres, campió de la Copa Catalana - Fase Girona.

Pel que fa a la competició de la Copa, la jornada començà en punt a les deu del matí amb unes paraules de benvinguda de l’alcalde de Tossa de Mar, el senyor Ramon Gascons. Tot seguit es començaren a moure les peces. Amb la participació de 23 equips de 14 clubs diferents, es feren sis rondes al ritme de 15 minuts més 5 d’increment. La jornada transcorregué sense cap incidència i podríem destacar equips del Figueres, Gerunda o Olot que nodrits de joventut han pres posicions destacades a la classificació final. La veterania del Tordera ha estat una excepció entre els equips millors classificats.

Finalment el torneig fou guanyat pel primer equip del Figueres, i a poca distància el primer equip del Gerunda, malgrat que aquests varen guanyar el matx al Figueres on destacà la victòria d’en Leo Valle contra el mestre Fide Abel Làzaro. En tercera posició hi trobem el primer equip del Tordera que recentment han aconseguit l’ascens a 1a Divisió catalana de la Lliga.

Tots els premiats i classificats per a participar a la Final de la Copa Catalana són:

Categoria

Campió

Sots-Campió

D.Honor – 1ª Divisió

Figueres A

Gerunda A

2º Divisió

Tordera A

Guixolenc A

Preferent

Olot B

Figueres C

1ª Categoria

Fornells A

Peons de Tossa A

2ª Categoria

Figueres D

Gerunda E

3ª Categoria

Figueres F

Platja d’Aro C

 

Agraïm a l’Ajuntament de Tossa de Mar la cessió de l’esplèndid local de joc on hi hem estat molt còmodes, a l’organització del Club Escacs Peons de Tossa, i el bon arbitratges d’en Luís Enrique Valle i Èric Gatell.

Torroella de Montgrí, a 25 d’Abril de 2022

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs

Classificació final

Fotografies