El Lleida va demostrar per tercer any consecutiu el seu domini en els escacs provincials i es va emportar la fase Lleida de la Copa Catalana amb autoritat, imposant-se en les vuit rondes que va durar la competició. Tot i tenir darrere a un Tàrrega lluitador, l'encontre decisiu entre els dos equips va decidir el resultat final de la competició.

El Lleida, format per jugadors de Divisió d'Honor, va sumar 28'5 punts, seguit del Tàrrega (1ª Divisió), amb 25 punts i el Torà (2ª Divisió), tercer amb 22 punts. Cal destacar el bon torneig del Tornabous, que es va emportar el trofeu al millor equip de Preferent i quart classificat, deixant el subcampionat pel Vallfogona. A la primera categoria, el campió va ser el Guissona i segon el Vallfogona-B. A segona Provincial, títol de campió per l'ARCE de Pont de Suert i subcampionat pel Mollerussa-B. A la tercera categoria, el campió va ser el Bellpuig-B i el subcampionat se'l va emportar el Tàrrega-B.

 

Vista general de la seu de joc de la Copa Catalana - Fase Lleida.

Inici del campionat de Lliga aquest cap de setmana

La Lliga 2016 ja comença aquest dissabte amb el retorn del Lleida a la Divisió d'Honor catalana. El descens patit el 2014 s'ha pogut recuperar en una temporada gràcies al subcampionat de Primera Divisió de la tempoarada passada. Els lleidatans debuten aquest dissabte a Barcelona, al local del Tres Peons.

La resta d'equips lleidatans jugaran diumenge al matí en totes les altres categories. Els altres representants catalans en competicions catalanes són: Tàrrega a Primera Divisó; i Torà i Lleida-B a Segona Divisió.

 

127 joves jugadors participen en els torneigs d'escacs base

Les competicions individuals per als més joves escaquistes també van començar aquest passat dissabte al pavelló d'Alcoletge. Un total de 127 jugadors de les terres de Lleida dividits per categories busquen el títol provincial en les categories de sub-18, sub-16, sub-14, sub-12, sub-10 i sub-8.

Al llarg de sis dissabtes es jugaran els encontres a les poblacions d'Alcoletge, Lleida, Balaguer i Ivars d'Urgell.

Joan R. Giribet

 

Classificació final