El Lleida empata a Banyoles i aconsegueix la permanència a Divisió d'Honor

         El Lleida jugarà un any més a la màxima categoria catalana, després d'empatar dissabte passat a Banyoles (5-5). Un encontre decissiu ja que l'equip que perdia baixava a Primera Divisió, però l'empat beneficiava al Lleida. Tot i que els locals van presentar els deu jugadors titulars, no van poder superar l'equip lleidatà i el Banyoles baixa juntament el Montcada i el Terrassa.

         Els altres equips implicats en les fases de promoció d'ascens i descens jugaran a finals de mes, en dates a concretar. El Tàrrega es jugarà la permanència a Primera Divisió davant del Maragall de Barcelona; i per l'ascens a Segona Divisió, el Mollerussa jugarà contra l'Amposta també a partit únic.

         El Balaguer participa en el campionat de campions de Preferent catalans. En les semifinals, es veurà les cares amb l'Espiga de les Corts, de Barcelona.

Set equips lleidatans van participar a les finals de Copa Catalana

         L'Auditori del pavelló firal d'Amposta va acollir aquest passat diumenge les finals de Copa Catalana, en la que hi participen els equips classificats en les fases prèvies provincials. La competició està formada per equips de quatre jugadors i per part lleidatana hi van prendre part set equips.

         A la final absoluta del primer grup, guanyada pel Mollet, el Lleida va aconseguir un meritori cinquè lloc. En els altres grups, destaca el tercer lloc aconseguit pel Torà a la final de Segona Divisió. A la final de Preferent, sisè lloc pel Lleida B i desè lloc pel Balàfia-ADEJO. El Bellpuig va aconseguir el novè lloc a la final de Primera Categoria; el Balàfia-ADEJO B, el desè a Segona categoria; i el Lleida D, el vuitè lloc a Tercera categoria.

Luís Lázaro Aguero (Torà) campió a Sabadell

         El jugador cubà del Torà, Luís Lázaro Aguero, ha quedat campió del Tancat Societat Coral Colón, de Sabadell, que ha tingut lloc durant els mesos de febrer i març i que va acabar divendres passat. La nova incorporació del Torà per aquesta temporada ha quedat campió empatat amb el jugador colombià del Montcada, Juan David Becerra, imbatuts amb 4 victòries i cinc taules.

Cinquanta participants a la trobada escolar d'escacs del Pla d'Urgell

         L'Amistat de Mollerussa va acollir dissabte passat la segona trobada escolar d'escacs organitzada pel Consell Esportiu del Pla d'Urgell juntament amb la delegació de Lleida d'escacs i en la que hi van prendre part una cinquantena de joves jugadors del Pla de Lleida. En categoria prebenjamí, es va imposar Gerard Silva, seguit de Roger Solsona; en categoria benjamí, va guanyar Jaume Jové, seguit de Jaume Bosch i en la categoria infantil-aleví es va imposar Édgar Niubó seguit d'Hugo Clua. Amb la intenció de seguir promovent els escacs, la tercera i última trobada tindrà lloc el 13 de maig a l'Escola les Arrels, de Mollerussa.

En categoria prebenjamí, es va imposar Gerard Silva (Macià Companys – Agramunt), seguit de Roger Solsona (El Carme – Mollerussa) ; en categoria benjamí, va guanyar Jaume Jové (Joaquim Palacín – Bellvís), seguit de Jaume Bosch (Valeri Serra – Bellpuig), en la categoría aleví  Biel Valios (El Carme – Mollerussa) va quedar primer seguit de Pol Llovera (Joaquim Palacín – Bellvís) i en la categoria infantil es va imposar Édgar Niubó (La Serra – Mollerussa) seguit d'Hugo Clua (Terres de Ponent – Mollerussa). Amb la intenció de seguir promovent els escacs, la tercera i última trobada tindrà lloc el 13 de maig a l'Escola les Arrels, de Mollerussa.

Joan R. Giribet