El passat diumenge 11 de juny es va celebrar a Duesaigües (Baix Camp) la festa provincial dels escacs de la delegació de Tarragona. En aquesta ocasió els motius per celebrar-la eren múltiples: no solament era la cloenda de la temporada regular i el començament dels campionats de ràpides d’estiu, amb el més que destacat tret de sortida amb el campionat provincial de ràpides, sinó que a més a més, coincidia amb la finalització -el dia abans- del XXXIII memorial Calbet i la celebració del 25é aniversari d’un del club amfitrió, el Duesaigües, que destaca entre tots els clubs catalans per ser el municipi més petit de Catalunya (242 habitants) que pot presumir de tenir club d’escacs, en aquest cas, íntimament lligat amb l’Ateneu de la població.

La rebuda a la plaça de l’Ateneu de Duesaigües (Plaça del 15 d’agost) ja era més que destacada, ja que Agència de Residus de Catalunya havia aportat uns escacs gegant fet de cartó reciclat, on molts jugadors, visitats i afeccionats van aprofitar per fer-se nombroses fotografies. Mentrestant, a l’interior de la sala gran de l’Ateneu es jugava el campionat provincial d’escacs llampec, amb la participació de 76 jugadors. Després de vull intenses rondes, el campió va ser Damià Benet Morant, del Reus Deportiu, igualat amb punts amb Aaron Rodríguez (CE La Ràpita) i Rubén Fernández (UE Cambrils).

Paral·lelament, els acompanyants dels participants al torneig van poder gaudir de dues visites turístiques: una pel propi municipi de Duesaigües -amb visita als imponents ponts de la línia fèrria- i una altra al magnífic castell d’Escornalbou, un antic monestir restaurat a inicis del segle XX per l’il·lustre reusenc Eduard Toda i Güell, des d’on es pot contemplar tant les serres de Pradell-l'Argentera com unes espectaculars visites des del Cap de Salou (i més enllà) fins l’Hospitalet de l’Infant.

Finalitzat el campionat provincial de ràpides, es va dur a terme un dinar de germanor amb més de 100 comensals al restaurant local “El Cunirri”, que va discórrer de manera magnífica i molt agradablement i va concloure amb un espectacular pastís de 64 caselles (de xocolata blanca i negra) que representaven un escaquer i que eren el colofó final per la celebració dels 25 anys del Club Escacs Duesaigües. El Sr. Josep Maria Bondia, màxim representant del club en el dinar, va ser l’encarregat de fer els honors de repartir el pastís.

En finalitzar les postres, es va procedir a l’entrega dels trofeus de tota la temporada, on el Reus Deportiu, el CE Valls el Peó Vuit i la UE Cambrils van ser els clubs (i els seus jugadors) que més en van recollir. Van ajudar a entregar els premis els alcaldes amfitrions, l’il·lustre alcalde de Duesaigües i president del Consell Esportiu del Baix Camp, el Sr. Josep Llebaria Nolla, i l’il·lustre alcalde de Riudecanyes i director de l’Agència de Residus de Catalunya, el Sr. Josep Maria Tost Borràs. El més sincer agraïment per la seva col·laboració i ajuda en la festa provincial com amb el club local.

Paral·lelament, es van entregar diverses plaques d’homenatge, que van arrencar l’aplaudiment de tots els assistents. La primera va ser per a l’entitat amfitriona, el Club Escacs Duesaigües, en agraïment a l’organització de la festa i en felicitació pel 25é aniversari. Un altre va ser per homenatjar un il·lustre jugador tarragoní, del Club Escacs Capablanca, el Sr. Jordi Comas Andreu, per la seva llarga trajectòria i dedicació en el món dels escacs.

Finalment, i el moment més emotiu, va ser quan es va donar una placa a la vídua del company i amic Francesc Terreu Serra, en la seva memòria i record, i pel seu destacat pas pels escacs de Valls i de tota la província, on ha deixat molts amics i un gran llegat. Agrair al Club Escacs Valls la seva col·laboració i a la família del Sr. Francesc Terreu haver-nos permès acomiadar-nos de l’amic amb qui vam compartir tantes partides.