La Federació Catalana d'Escacs en general i la Delegació Territorial de Tarragona – Terres de l’Ebre en particular volem agrair públicament tots els anys dedicats al capdavant de la Delegació Territorial primer i de la Federació després a l’ampostí Ferran Torta i Navarro. Sabem que, encara que sigui més discretament, continuarà dedicant temps i esforços per a la promoció dels escacs, ni que sigui en el seu club de sempre, l’Amposta.

 

Ferran Torta ha estat delegat de Tarragona des del 2014 fins al 2021, després de prendre el relleu a la Marta Amigó el 2014 i quan en Jordi Mas el relleva el 2021. Dins d’aquest període, a més de consolidar els tornejos de la territorial tarragonina com el Campionat Absolut, l’Obert Calbet, la Copa Tarragona, la Festa Tarragonina, El Campionat de Veterans i d’Edats, ha treballat força pel desenvolupament i creixement dels escacs base, sobretot a l’àrea de les Terres de l’Ebre. També ha estat el propulsor del Circuit de Ràpides tant de les Terres de l’Ebre com del Camp de Tarragona, l’Obert Terres del Sud, les Fases prèvies de les Terres de l’Ebre, Memorial Francesc Terreu Sub20... però de totes les iniciatives propulsades per en Ferran, és l’emblemàtica Minicopa la que es podria considerar la seva gran aportació, ja no només en terres del sud, sinó pels escacs catalans en general, ja que actualment hi ha una Minicopa a totes quatre territorials existents amb força èxit arreu.

Després del període com a delegat territorial, Ferran Torta entra a l’equip directiu de la Federació Catalana d’Escacs com a rang de vice-president i responsable de marketing sota la presidència d’en Pepo Viñas fins a l’actualitat. Per qüestions personals i laborals, a finals de desembre de 2022 ha hagut de cedir dels seus càrrecs dins de la Federació, i també ha deixat la presidència del Club Escacs Amposta aquest inici d’any 2023.

Amb tot, des d’aquesta nota, l’actual delegat territorial Jordi Mas, tots els clubs i federats tarragonins i ebrencs, com no podia ser d’altra forma la mateixa Federació Catalana d’Escacs, es vol agrair enormement tota l’energia que hi ha dipositat tots aquests anys pel bé dels escacs catalans, ebrencs i tarragonins.

 

Moltes gràcies per a tots aquests anys dedicats als escacs. Una forta abraçada, Ferran!

 

Vendrell, 10 de gener de 2023

Jordi Mas Mestres

Delegació Territorial de Tarragona