ASSEMBLEA GENERAL DE CLUBS 28 de novembre de 2020

Després d'haver estat legalment convocada i celebrada, d'acord amb els actuals Estatuts de la Federació Catalana d’Escacs, s'ha celebrat la sessió corresponent a l'Assemblea General de Clubs, amb el contingut de la qual s'aixeca la següent acta.

Hora                :           10,00 hores

Lloc                 :           Telemàtica

Membres assistents

AGUSTI Xavier Robla, ALMENAR Robert Torrelles, AMPOSTA Ferran Torta, ARGENTONA Josep Anton Capdevila, ATENEU BARCELONÈS Lourdes Porta, ATENEU COLON Alfredo Castaño, BADIA Javier Fernandez, BARAD Josep Sort, BARBERA Victor Pont, BARCELONA Juanma Sanchez, BLANES Josep Otones, CADENA Carlos Fernandez, CALAFELL Jordi Torres, CALDES Hermogenes Yanguas, CALELLA Joan Carles Mestres, CALLDETENES Vladimir Zaiats, CANOVELLES Daniel Flores Muñoz, CASTELLAR Pere Reginaldo, CATALONIA JOVIA Ildefons Hernandez, CATALUNYA Blas Rodríguez Vega, CENTRE ARAGONÈS Antonio López, CERDANYOLA DEL VALLÈS Jaume Grau, CERVELLÓ Manel Aparici, COMTAL Gerard Rodriguez, CONGRÈS Javier Gonzalez, CONSTANTI Xavier Cardo, CORNELLÀ, Joan Bosco Tebar, ESCAC I MAT Joaquín Lacasta, ESCACS REUS Ruben Gavilan, ESPIGA Guillem Mut, ESPLUGA DE FRANCOLI Miquel Trullols, ESPLUGUENC José Antonio García, Gil FIGUERES Carles Falgueras, FOMENT Patricia Llaneza, FORNELLS Valentin Ruiz, GAVÀ Pedro Escoriza, GERUNDA Quim Mundet, GEVA-CEA Daniel José, GRAMENET Jose Adria Navarro, GRAN PENYA Ivan Marina, GRANOLLERS Manel Arahuete, HOSPITALET DE L'INFANT Javier Pescador, HOSTALRIC Joan Fontanillas, IDEAL CLAVE Andres Navarro, IGUALADA Josep Ma Prat, L'ESTANY Josep morros palau, L'HOSPITALET Miquel Fernandez-Diaz, LA LIRA Carles Costas, LA LIRA VENDRELLENCA Jordi Mas Mestres, LA PASSIÓ Gabino Expósito, LES FRANQUESES David Guix, LILLET Jordi Capellades, LLEIDA Joan Gensana, LLINARS Joan A. Perez, MALGRAT David Solé, MARAGALL Marià Jimenez, MATARÓ Joan Manuel Marches, MOLINS DE REI Eduard Palomeras, MOLLERUSSA Jaume Ribera, MOLLET Guillem Garcia, MONTBLANC Jordi Roca, MONTMELÓ Jordi Pellicer, MONTORNÈS Roberto Villa, OLESA Joan Barnet, OLOT Eduard Aymerich, ONCE Jaume Bosch, PALLEJÀ  Pere Alegre, PARDINYES Isaac Lampurlanes, PENYA D’ESACS MOLLET Joan Blanco, PEÓ VUIT Santi Añó, PEON NEGRO Sergio Vela, PEONA i PEÓ Pep Melendres, PEONS DE TOSSA Estanis Plantada PLATJA D'ARO Jordi Díaz Comas RADIO Víctor Collell RIUDOMS FISCHER Òscar Ferrer, RUBINENCA Toni Muñoz, RUY LOPEZ Juan Salvador Jardí, SABADELL Jose Martinez, SALAURIS Enric Saldaña, SANT ANDREU Daniel Travesset, SANT BOI José Manuel Lucas, SANT FELIU Matías Mingo, SANT JOAN DESPÍ Miguel Angel Murillo, SANT MARTÍ Eduard Arilla, SANTA COLOMA DE QUERALT Salvador Barrot, SANTA PAU Albert Badosa, SECRETARIAT Toni Ayza, SEU D'URGELL Manuel Flores, SITGES Ines del Arco, SUNWAY Francesc Gonzalez, SÚRIA Joaquim Català, TARRAGONA Josep Reverte, TERRASSA Albert Calle, TORA Josep Argerich, TORREBLANCA David Páez, TORREDEMBARRA Josep Romeu, TORTOSA Vicenç Ferrer, TRES PEONS Joan Galceran, ULDEMOLINS Enric Chalmeta, VALLFOGONA Imma Montoliu, VALLS Francesc Blasco, VILA OLÍMPICA Jorge Aguadero, VILA-SECA Joan Ramon Puigarnau, VILABARCA Marcel Bonet, VILAFRANCA Pere Toledano, VILOBÍ Felip Mató, MONTGRÍ Carles Vilà.

 

Empleats de la FCE: Antoni López, Jordi Magem, i Cristina Bosch.

Assistents membres de Junta Directiva de la Federació: Pepo Viñas, Montse Gracia, Josep Serra, Ramon Chalmeta, Ramon Caro, Ferran Torta, Carles Vila, Marta Amigó, Ines del Arco i Jaume Gayoso.


ORDRE DEL DIA DE L’ASSEMBLEA DEL DIA 28/11/2020


INFORME DEL PRESIDENT 


Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

  1. Aprovació, si s’escau, del calendari esportiu corresponent al 2021.
  2. Aprovació, si s’escau, del projecte de pressupost corresponent al 2021.
  3. Propostes de la Federació i Clubs.
  4. Torn obert de paraula.

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Antoni Muñoz Esteve i Juan Manuel Sánchez López.

INFORME DEL PRESIDENT

El President, Pepo Viñas, abans de començar el seu discurs fa un recordatori per totes les persones que ens havien deixat des de la darrera assemblea, i entre els quals hi havia dos expresidents de la Federació, Josep Flores i Joan Segura. Demana un minut de silenci.

L’activitat de la FCE ha estat influenciada, com és evident, per la pandèmia, i la incertesa de no saber com evoluciona el tema sanitari en cada moment..

No és cert que la Federació no hagi fet activitats, s’han fet moltes coses i l’activitat federativa no s’ha aturat en absolut.

La Federació som tots quan tenim una passió tenim la necessitat de compartir-la, hem de combatre la por. Perdre llicències es molt fàcil i hem de fer un esforç entre tots perquè es mantinguin. Indica que la solidaritat ha d’estar més present que mai.

Els clubs són essencials i hem d’estar orgullosos de la xarxa associativa que tenim al nostre esport.

Durant els 20121, estarem condicionats per temes legals i sanitaris, però hem d’intentar mantenir l’estructura federativa per tirar endavant.

Cada vegada que un club ha tingut una dificultat, la Federació sempre ha respost i ha d’estar al seu costat. Per això, la Federació ha d’estar el més fort possible per atendre aquests casos puntuals.

Durant la propera temporada, hem d’oferir el màxim d’oferta d’activitats possibles per als jugadors. La pandèmia ha portat també coses positives, per exemple, la incorporació de molts jugadors que participen en proves online i també hem tingut la sort de la gran repercussió que ha tingut, en la societat i els mitjans de comunicació, la sèrie de Neflix Gambet de Dama. En el futur, hem d’aprofitar tot això en el nostre benefici.

La reducció de llicències, comporta menys clubs, menys participació en torneigs i menys subvencions públiques. Per això és tan important mantenir el nombre de llicències.

També és molt positiu la nova modalitat de reunions zoom, per comunicar-nos i copsar les opinions i problemàtiques dels clubs. Aquesta és una eina que cal conservar.

Les propostes dels clubs han estat fetes des de la bona fe i per això es debatran i es votaran, però estatutàriament no estava permès publicar aquestes propostes, perquè calia fer-ho, amb 30 dies per endavant.

INTERVENCIONS DELS ASSISTENTS

Joan Barnet (Olesa) Demana que els punts de l’ordre del dia es modifiquin, ja que no té sentit votar pressupostos i calendari que estan en contra d’algunes de les propostes fetes pels clubs.

Pepo Viña, explica que hi ha dos tipus de propostes: sobre calendari i pressupostos. Primer es faran la presentació de calendari i pressupost. Seguidament es donarà la paraula als clubs. Es votaran primer les propostes i després el pressupost i el calendari respectivament.

Toni Ayza (Secretariat) troba a faltar les contrapartides de la reducció d’ingressos pressupostats. Si es fa una disminució d’ingressos, s’ha de dir d’on s’han de reduir les despeses.

CALENDARI DE COMPETICIONS 2021

El vicepresident de la FCE, Ramon Chalmeta fa una presentació del calendari de competicions del 2021, del que estaca les següents característiques:

Màxima activitat: La intenció de la Federació és mantenir l’activitat escaquística durant tot l’any combinant proves presencials i proves online. L’organització de la Lliga serà prioritari.

Quan abans es disputi la lliga abans els jugadors tramitaran les seves llicències i això serà positiu per als clubs i per a la Federació. Totes les llicències que es perdin serà molt difícil de recuperar. Per això, preveure la lliga a l’abril ens pot ajudar a això. Si hi ha problemes tindrem una segona opció per moure-la en una altra època de l’any.

Flexibilitat: en època de pandèmia és fonamental que el calendari es pugui adaptar a la situació sanitària en cada moment. Per aquest motiu es considera que és millor preveure la Lliga Catalana per al mes d’abril, per tenir més oportunitats al llarg de l’any. En canvi si es preveu per a l’octubre i no es pot fer, no es podria fer lliga del 2021.

Insisteix, que no es farà cap sanció per renúncies de la lliga, per motiu de la pandèmia.

Prioritzar la salut: La Federació respectarà i donarà prioritat a les condicions sanitàries a l’hora d’organitzar competicions i mai posarà en perill la salut dels seus federats.

A continuació es presenta el format de la Lliga 2021 amb la categoria que tindria els equips de cada club. La informació és abans que es facin formalment les inscripcions. A Divisió d’Honor es preveuen dos grups de 10 equips (9 rondes) amb una segona fase de semifinals i finals entre els 4 primers. Baixaran 6 equips, tres de cada grup i pujarà el campió de cada grup de Primera Divisió. A Primera i Segona Divisió els grups seran de 12 equips i per tant disputarien 11 rondes Baixarien 4 equips de cada grup i la normalitat, amb grups de 10, seria a partir de la lliga 2023. A partir de la categoria Preferent els equips seran de 10 equips i per tant jugaran 9 rondes.

Els sorteigs per saber cada club els seus desplaçaments estan encara sense fer i s’anunciaran pròximament.

L’estructura del calendari està plantejada de tal manera que en primer trimestre es disputarien proves on line, com la Copa Territorial, i l’intergeneracional i proves presencials com ara els tancats organitzats pels clubs amb el suport de la Federació i també un Campionat per equips online.

Al segon trimestre destacaria el Campionat d’Edats Individuals i Veterans durant la Setmana Santa i la Lliga es disputaria a ser possible als mesos d’abril, maig i juny.

Durant el tercer trimestre es jugarien els torneigs del Circuit Català. El calendari concret del Circuit està pendent de fer una reunió amb els organitzadors. La intenció de la Federació és ser flexible amb aquest calendari. A l’estiu també es disputaria l’Absolut, Femení i Ciutat de Barcelona.

Al darrer trimestre de l’any hi haurà la Festa Catalana, el Campionat de Parelles Mixtes, el Mundial d’Empreses, Final de Copa, Memorial Garcia Ilundain i Pomar i el Campionat d’Edats per equips com campionats més destacats d’aquesta darrera fase del calendari.

 

INTERVENCIONS DELS ASSISTENTS, EN RELACIÓ AL CALENDARI

Enric Saldaña (Salauri): Indica que va donar de baixa dos equips del seu club i no ho veu reflectit a la presentació de lliga. No veu les fases prèvies d’Edats. Pregunta com es faran aquestes fases prèvies.

Ramon Chalmeta: La presentació d’equips és prèvia a la inscripció d’equips i s’adaptarà a les inscripcions reals. Les fases prèvies d’edats s’adaptaran a la situació sanitària de cada territori, però en tot cas no serà condició per jugar la final disputar fases prèvies.

Carles Costas (La Lira): Considera que 11 rondes a Primera Divisió són moltes rondes i seria millor fer tres grups de 8 i jugar 7 rondes. Informa que a Barcelona Ciutat la previsió és fer les fases prèvies d’edats online.

Ramon Chalmeta: Hi ha diferents opinions respecte al nombre de rondes i totes les opinions són respectables. Quant més grups, hi hauria més desequilibris esportius. També creiem que més activitat amb més rondes és millor, que fer només 7 rondes.

Eduard Arilla (Sant Marti): pregunta sobre la formació de grups i la circular de la lliga per fer les inscripcions. Considera que menys rondes afavoririen poder celebrar-la.

Ramon Chalmeta: El que s’ha presentat és una relació d’equips per garantir les categories de cada club, però el sorteig encara no està fet i cada club podrà fer la inscripció que consideri.

Albert Badosa (Sant Pau): pregunta per la possibilitat de reduir el nombre de jugadors per equip algunes categories.

Ramon Chalmeta: un cop tinguem les inscripcions es contemplarà la possibilitat de reduir jugadors en alguna categoria de la Lliga. S’actuarà amb la màxima flexibilitat possible.

David Guix (Les Franqueses): pregunta sobre la possibilitat d’una sobreinscripció del Campionat d’Edats si no es necessari jugar la fase prèvia. Els clubs no han de fer la feina de la Federació en les propostes econòmiques, no sabem quines contrapartides comportarien una reducció d’ingressos. Consulta si es posaran multes per renúncies o incompareixences de la Lliga amb motiu de la pandèmia.

Ramon Chalmeta: Si hi ha sobreinscripció, ja es gestionarà com s’ha fet altres vegades. No es posaran multes a la lliga per renúncies o incompareixences justificades per la pandèmia. Pepo Viñas confirma que no hi haurà sancions per baixes amb motius sanitaris.

Jordi Pellicer (Montmeló): Pregunta com es farà el sorteig de la Segona Divisió. Demana no fer sorteig pur sinó tenir en compte criteris geogràfics. Mostra el seu desacord amb les competicions online amb premis en metàl·lic, a causa de les possibles trampes. Si es fan les fases prèvies d’edats, es mantindran les places.

Ramon Chalmeta: El sorteig de la Segona Divisió no es modifica i es farà amb els mateixos criteris habituals de cada temporada. Si es pot fer

Pepo Viñas: no es modifiquen els criteris territorials i de sorteig. Hi ha quatre grups amb 4 zones: Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona. Però com hi ha més clubs de Barcelona, s’ha de fer sorteig entre els clubs per veure en quin grup van.

Carlos Fernandez (Cadena): Demana que els clubs que renuncien puguin conservar la categoria el 2022.

Ramon Chalmeta: El Campionat 2021 ha de tenir repercussió esportiva. Potser amb l’adaptació del nombre de jugadors es podrien evitar renúncies.

Joan Galceran (Tres Peons): Defensa la proposta de disputar la Lliga a l’octubre, ja que veu molt remota la possibilitat de fer la lliga a l’abril. I encara que es pogués fer per motius sanitàris alguns jugadors preferirien estar amb la família. Es més probable que els jugadors vulguin jugar la lliga a l’octubre que a l’abril.

Ramon Chalmeta: no podem saber si és millor la lliga a l’abril o a l’octubre i respectem totes les opinions, però tenim l’experiència del Campionat d’Edats que es va poder fer perquè es va preveure al setembre i no s’hagués pogut fer al desembre.

Jaume Grau (Cerdanyola Vallès): Pregunta si es podria modificar el sorteig per garantir zones geogràfiques i si els equips sense opcions de baixar o pujat en la primera fase de la Divisió d’Honor jugarien una segona fase. L’altra pregunta és sobre les places classificatòries de les prèvies al Campionat d’Edats si es pot fer.

Ramon Chalmeta: La formació de grups de Divisió d’Honor es fa per reglament, no per zones geogràfiques, i els equips sense opció a pujar o baixar no jugaran segona fase. Referent a les places classificatòries es mantindria si es poden fer les fases prèvies.

Quim Mundet (Gerunda): Demana que, si es presenta una proposta de canvi de calendari, s’ha de proposar un calendari alternatiu. S’adhereix a la proposta de reduir el nombre de jugadors en algunes categories de la lliga.

Ramon Chalmeta: diu que la decisió es prendrà tan bon punt es pugui i s’anunciarà per circular.

Enric Saldaña (Salauri) demana que la decisió de la reducció de jugadors per algunes categories, com més aviat millor, perquè els clubs sàpiguen a què s’han d’atenir.

Joan Gensana (Lleida) es queixa de la intervenció del representant del Cerdanyola del Vallès per al tema dels desplaçaments dels equips de Barcelona. Hi ha equips que sempre tenen desplaçaments.

Daniel Travesset (Sant Andreu) argumenta que els mesos de maig i juny son dolents per als més joves que estaran amb els exàmens. Se li respon que no podem tenir en compte totes les casuístiques i problemes concrets.

Robert Torrelles (Almenar) diu que el calendari és fictici, perquè no es podrà portar a terme, i demana guardar les categories dels que no pugin jugar.

Ramon Chalmeta i Pepo Viñas: La lliga 2021 ha de comptar esportivament, però quan es tingui un problema concret es mirarà d’ajuda en el que es pugui. Pel que fa a les sancions, repeteix que no es posaran per motiu de renúncies per la pandèmia.

Ramon Caro (Mollet): Situació excepcional i impredictible. Demana als clubs que tinguin una visió global i no particular, ja que les casuístiques individuals són molt variades i no es pot satisfer tothom. La Federació som tots. Disputar la lliga a l’abril és un desig que ens permet a més poder tenir altres alternatives durant la resta de l’any.

Ruben Gavilan (Escacs Reus): Demana un estudi d’investigació social amb enquestes per poder decidir amb criteri.

Andrés Navarro (Ideal Clavé): demana que la lliga 2021 no tingui repercussió esportiva, ja que molta gent amb rics de malaltia no podrà participar.

 

VOTACIÓ SOBRE LA POSSIBILITAT DE FER LA LLIGA AL MES D’OCTUBRE

Es va rebutjar per 29 vots a favor, 52 en contra i 14 abstencions.

VOTACIÓ DEL CALENDARI ESPORTIU PROPOSAT PER LA FEDERACIÓ

S’aprova per 56 vots a favor, 17 en contra i 22 abstencions.

 

 

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER AL 2020

La tresorera de la FCE, Montse Gracia va fer la presentació del projecte de pressupost 2021.

La Federació és conscient de la situació excepcional que estem vivint i la incertesa que això comporta. Tot i així, s’ha volgut partir d’un pressupost similar al de l’any passat, però amb una revisió continuada del mateix i amb la major flexibilitat possible.

La Federació vol ser el més transparent possible oferint tota la informació que requereixin els clubs.

Gestionar un pressupost elevat d’uns 650.000€ requereix una gran responsabilitat i els clubs han de tenir present que qualsevol proposta econòmica pot tenir una gran repercussió al pressupost.

Les propostes econòmiques dels clubs són parcials, perquè no contemplen les contrapartides perquè tinguin un plantejament global.

La tresorera fa una presentació molt visual i didàctica dels grups d’ingressos i despeses i la interrelació entre ells. En el grup d’ingressos estarien les llicències i quotes (190.00€), les subvencions (95.000€) i els ingressos per activitats i competicions (113.00€). En el grup de despeses trobaríem els serveis prestats, les competicions (50.000€), el canon que es paga a la FEDA (53.000€), les despeses d’estructura (160.000€ entre personal, manteniment, auditories, impostos), i les aportacions a les Delegacions (27.000€).

Les despeses estan connectades amb els ingressos. La repercussió de disminuir els ingressos per llicències i quotes podria repercutir en el personal i sense personal no es poden donar serveis, ni organitzar competicions. Una reducció del 50% del nombre de llicències i del preu suposaria una reducció de 190.000€ d’ingressos, situació que seria insostenible.

També és important el moment en què els clubs paguin les llicències, ja que la tresoreria no podria aguantar indefinidament.

Les novetats del pressupost serien les competicions online, les bonificacions previstes per la tramitació de llicències i el Mundial d’Empreses.

El pressupost contempla utilitzar 22.000€ de fons propis per bonificar la tramitació de llicències, entre un 5 i un 10%, amb les condicions indicades a la circular del tràmit de llicències.

L’objectiu comú seria mantenir al màxim el nombre de llicències tramitades. La Federació contempla plans de contingència en cas que no es puguin complir els ingressos previstos amb la reducció de depeses, reducció d’activitats o l’aportació de fons propis.

Suposem que les subvencions es mantindran per part de les institucions, però les subvencions s’han de justificar amb despeses i activitats concretes.

Pepo Viñas, president de la Federació, intervé per anunciar algunes mesures que modificaria la circular del tràmit de llicències.

Els recàrrecs no tenen ànim recaptatori, sinó per dissuadir els clubs, perquè no allarguin els pagaments. Tot i així la Federació serà flexible i s’atendran peticions concretes.

El recàrrec per llicències fora de termini passa de 7€ a 5€

El 15 de març serà el límit per tramitar llicències fora de termini sense recàrrec amb independent cia de quan es jugui la lliga.

Es contemplaran flexibilitat en els terminis de pagament de manera individualitzada, en casos concrets de clubs amb problemes puntuals de tresoreria.

Es contemplaran casos concrets de jugadors que demostrin risc d’exclusió per bonificar la seva llicència.

La llicència de 16 mesos només s’aplicarà a les noves llicències però no les renovacions.

No s’aplicaran sancions a equips per renúncies o incompareixences per motiu de la pandèmia.

La bonificació per llicències serà del 10% del total de llicències tramitades i pagades abans del

31 de març.

Cada club podrà tramitar sense recàrrec el nombre de llicències corresponent al 10% respecte de les que hagi renovat dins el primer trimestre.

En relació amb les propostes de clubs, el president, Pepo Viñas, va explicar que les propostes amb disminució del preu de la llicència i l’anul·lació de les quotes de clubs no era assumible per a la Federació. En relació amb la proposta de l’abonament del 25% dels imports de les llicències tramitades va explicar que es podria esperar a veure si s’aproven ajuts per part de la Generalitat, que ha demanat la UFEC juntament amb totes les federacions esportives. Llavors es podria arribar a un 25% d’abonaments per llicències, garantint un 10%.

Reduir el preu de la llicència al 50%, com demana la proposta d’alguns clubs del Baix Llobregat, no faria que es federessin les persones que tenen por o dubtes a causa de la pandèmia. El preu de la llicència ja és molt baix i el retorn als jugadors es fa amb els serveis i les activitats que organitza la federació.

INTERVENCIONS DELS CLUBS EN EL TEMA DEL PRESSUPOST

Joan Galceran (Tres Peons) indica que no pot modificar la proposta presentada, ja que és una proposta conjunta i que manté la proposta integra per a la seva votació. No podem dependre de les futures subvencions de la Generalitat.

Carlos Fernandez (Cadena) reivindica que la Federació no fa res per mitigar la greu situació dels clubs davant la pandèmia. Indica que si els clubs no estan forts tampoc ho estarà la Federació.

Pere Alegre (Pallejà) no està d’acord amb el pressupost perquè el considera poc realista i que caldria ser més austers.

David Guix (Franqueses) pregunta que si es tornarien les inscripcions de la lliga en cas que no es fes. Li contesten que si. Demana informació concreta sobre els comptes de la Federació i se li contesta que no es pot detallar en una assemblea. Pregunta que la subvenció per llicències de la Generalitat quan seria, i se li contesta que no se sap. També pregunta què significa per a la Federació risc d’exclusió, i se li respon que els mateixos criteris que segueixen els ajuntaments que fan certificats al respecte.

Eduard Arilla (Sant Marti) diu que els pressupostos no són realistes i que s’haurien de basar en certeses que ja coneixem pels efectes de la pandèmia i que poden desaparèixer moltes llicències i fins i tot clubs. Se li contesta, que la supervivència dels clubs és el més important, però que el criteri de la Federació és apostar per l’activitat i demostrar que en el 2021 es poden fer moltes activitats, com ja s’han fet durant el 2020.

Josep Morros (Montblanc) es mostra indignat per l’actitud de la Federació davant els clubs i proposa la reducció de despeses, per exemple de personal. Se li contesta que la reducció de despeses es contemplarà quan sigui necessari.

Enric Saldaña (Salauri) demana que els recàrrecs no es facin fins a 15 dies abans de la lliga. Pepo Viñas l’informa que el límit ha de ser el 15 de març per no deixar la Federació sense fons.

Toni Ayza (Secretariat) dóna suport al pressupost de la Federació perquè ja està contemplat que s’anirà ajustant en funció de la situació. És impossible fer un pressupost ajustat a la realitat, ja que aquesta és contínuament canviant. Caldria que els jugadors es mentalitzessin que cal pagar la llicència per donar suport a una institució que regeix una activitat que t’agrada realitzar.

Daniel Fllores (Canovelles): està d’acord amb els pressupostos i diu que s’ha de ser solidaris amb la Federació.

Ramon Caro (Mollet) indica que no es poden extrapolar situacions particulars a situacions generals i en canvi si que cal tenir una visió ampla i de futur.

Jordi Pellicer (Montmeló) manifesta que no està d’acord amb les bonificacions, ja que no són finalistes. La Federació ha d’oferir més serveis als jugadors. La solidaritat no es va aplicar a la FEDA, quan va deixar de ser obligatori tramitar la seva llicència.

Ivan Marina (Gran Penya) proposa solucions intermèdies entre el que proposen els clubs i el que proposa la Federació. L’idoni seria realitzar bonificacions sense tenir en compte el nombre de llicències. Pregunta quan és el fons social disponible i la tresorera li respon que actualment hi ha 100.000€ en saldos bancaris, però es necessita per cobrir totes les despeses fixes mensuals.

Antoni Muñoz (Rubí) demana suport a la Federació i creu que són els clubs els que han d’ajudar als seus jugadors i no carregar-ho tot a la Federació.

Joan A. Perez (Llinars), igual que diferents assistents, felicita la tresorera per la seva magnífica exposició. L’activitat és essencial perquè els jugadors continuïn vinculats als clubs. Els clubs han de col·laborar i les activitats no les ha de fer només la Federació sinó també els clubs. Cal pensar en els menors d’edat a l’hora d’ajustar despeses que són la base del futur de la Federació.

Carles Falgueras (Figueres) demana que es flexibilitzi la reglamentació de la lliga amb motiu de la pandèmia, per exemple amb les “x” de Divisió d’Honor. Pregunta per la quota d’inscripció a la Lliga. Demana aclariment de l’exempció sobre el recàrrec del 10% del total de les llicències. No és tan important el nombre de clubs com el nombre de llicències.

Pepo Viñas confirma que l’exempció del recàrrec és del 10% del total de les llicències.

Francesc Blasco (Valls) pregunta per la llicència de 16 mesos per a jugadors nous.

Pepo Viñas confirma que les llicències noves sí que es podran tramitar amb la modalitat de 16 mesos. Respecte a la proposta de reducció del preu de la llicència no és viable des del punt de vista econòmica, ja que seria impossible gestionar la Federació.

VOTACIÓ DE REDUCCIÓ DEL PREU DE LA LLICENCIA I LA QUOTA

Es rebutja per 18 vots a favor, 53 en contra i 12 abstencions.

VOTACIÓ PROPOSTA DE BONIFICACIÓ DEL 20% DE LES LLICENCIES

És rebutjada per 40 en contra, 26 a favor i 19 abstencions.

VOTACIÓ DEL PRESSUPOST

S’aprova per 56 vots a favor, 18 en contra i 13 abstencions.

 

TORN OBERT DE PARAULA

Juanma Sanchez (Barcelona) explica que la situació de cada club és diferent i que ell se solidaritza amb els clubs que estan patint més i per això renuncia a l’abonament de llicències perquè es repercuteixi amb aquells més febles.

Josep Sort (Barad) demana que, si algun club queda sense activitat, durant un any, els seus jugadors puguin tramitar llicència encara que el club no disputi la lliga.

David Guix (Franqueses) demana que els clubs que ho demanin puguin pagar el 50% de l’import de les llicències, quan arribi la subvenció de l’ajuntament sense que se li apliquin recàrrecs. Considera que seria interessant realitzar enquestes per tenir informació al marge de les assemblees.

Guillem Garcia (Mollet) proposa una llicència Premium (de col·laboració) per compensar la disminució de llicències del proper any.

Ivan Marina (Gran Penya) demana que es revisi la possibilitat de disminuir rondes a la Primera Divisió, ja que 11 rondes són moltes.

Joan Barnet (Olesa) diu que les despeses sempre les han de cobrir els més febres. Proposa eliminar la quota FEDA. Se li contesta que es pot renegociar, però no anul.lar, ja que és una tarifa plana que contempla diversos serveis.

Pepo Viñas agraeix la intervenció de Juanma Sanchez i la seva generositat. A Josep Sort li contesta que la federació serà sensible als problemes dels clubs i ajudarà en el que pugui. Ja existeix la possibilitat que un club que no jugui la lliga, pugui tramitar llicències. Referent a les enquestes, li semblen bé sempre que sigui per tenir informació, però no per prendre decisions. Efectivament, està previst 11 rondes a Primera i Segona Divisió, però estem oberts a noves propostes.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 14,30 hores.

DILIGÈNCIA D’APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAODINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 28 DE NOVEMBRE DE 2020

En Antoni Muñoz Esteve, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

En Juan Manuel Sánchez López, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General de 28 de novembre de 2020 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

Antoni Muñoz Esteve                                                               Juan Manuel Sanchez López

Teresa Muñoz Muñoz                                                               Josep C. Viñas Racionero

Secretaria                                                                                        President

Barcelona, 28 de novembre de 2020