ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració de Lichess.

 

PLATAFORMA DE JOC:

La plataforma de joc serà Lichess, per aquest motiu els participants hauran d'estar registrats i disposar d'un usuari actiu a Lichess.

Els participants hauran de disposar de connexió estable a Internet i d’un dispositiu informàtic adequat per a jugar als escacs online.

 

DIES DE JOC:

El Campionat es jugaran els diumenges, 17, 24 i 31 de gener.

 

HORA D’INICI:

El torneig començarà a les 10:00 hores. Els delegats hauran d’estar connectats a la sessió Zoom com a mínim 10 minuts abans de l’inici del torneig.

 

EQUIPS:

Serà una competició per equips. Els participants a la competició seran clubs afiliats a la Federació Catalana d’Escacs.

Atesa la limitació de la plataforma Lichess en fer grups de 10 equips, aquest campionat es crearan tants grups com siguin necessaris. Cada club podrà presentar els equips que vulgui, que seran ordenats amb les lletres A, B, C, D, etc., segons decisió del club quan ompli el formulari. La inscripció dels integrants en els diferents equips d’un club haurà de seguir un ordre d’elo descendent. S’assignaran els equips en grups, respectant l’ordre de classificació de la Lliga Catalana regular de l’any 2020.

Cada dia de joc podran participar tants esportistes per equip com estiguin inscrits amb un mínim de 4 i un màxim de 10 esportistes. De cara a la classificació només puntuaran els 4 millors de cada equip. Un mateix esportista no podrà jugar en diferents equips en les diferents jornades.

Els integrants d’un equip hauran de ser obligatòriament esportistes d’un mateix club, tenir la llicència en vigor i constar a les llistes d’esportistes amb llicència del seu club durant la present temporada.

Un dels esportistes de cada equip haurà d’exercir de delegat i ser l’encarregat de comunicar a la Federació les possibles incidències.

 

RITME DE JOC:

Les partides seran de 3 minuts més 2 segons d’increment per jugada feta.

 

SISTEMA DE JOC:

La competició serà un Sistema Arena per equips, amb un màxim de deu equips per grup i en diferents grups segons les categories. No hi haurà opció a Berserk ni a Arena Streaks. Es jugarà durant 2:00 hores.

Els dos primers equips classificats de cada grup pugen de categoria (a un grup superior) per al següent dia (a excepció dels grups de la màxima categoria), mentre que els dos equips últims de cada grup baixen.

 

INSCRIPCIÓ:

La realitzaran els clubs a través del formulari electrònic corresponent: CLICA AQUÍ

La data límit d’inscripció és el dia 12 de gener a les 19:00h. No s’acceptaran inscripcions un cop iniciat el Campionat.

La inscripció del/s equip/s serà gratuïta.

 

DIRECTOR DEL TORNEIG:

GM Jordi Magem Badals.

 

SUPERVISOR:

Els delegats declarats a la inscripció hauran d’estar en una sessió de zoom per a qualsevol dubte o incidència que es pugui produir. En aquestes sessions hi haurà supervisors del torneig (ST).

S’enviarà un correu electrònic amb l’enllaç de les sessions.

 

REGLAMENTACIÓ APLICABLE:

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglament de la Copa Catalana i el reglaments de la FCdE o la FIDE.

 

AVALUACIÓ D’ELO:

El torneig no és vàlid per a cap tipus d’elo homologat.

 

DESCONNEXIONS:

En el cas que un esportista tingui una desconnexió podrà seguir jugant quan es torni a connectar. Si no pot reconnectar a temps (i perd per bandera), la partida es considerarà perduda.

 

PREMIS:

S’estableix un premi per a cada jornada de joc i per a cada categoria (6 categories: DH, 1D, 2D, Preferent, 1a Categoria, 2a categoria i 3a categoria). L’equip que hagi fet més punts (comptant els seus quatre millors esportistes) d’una categoria serà el guanyador de la mateixa. Aquest premi serà una inscripció gratuïta al Campionat de Catalunya llampec per equips (Festa Catalana).

Tindrà trofeu el millor equip de cada categoria. Aquest serà el que obtingui la millor classificació al finalitzar les tres jornades de joc, entenent que la classificació d’un grup superior preval sobre la d’un grup inferior. També tindrà una inscripció gratuïta al Campionat de Catalunya llampec per equips (Festa Catalana).

Les inscripcions gratuïtes seran nominatives i no es podran traspassar a un altre equip. En el cas que un equip guanyi més d’una inscripció gratuïta, aquestes es podran passar a un altre equip del mateix club.

 

DESEMPATS:

 1. Guanyarà l’equip que més punts hagi fet sumant els punts dels seus quatre millor esportistes a la classificació final de cada ronda. La plataforma Lichess publica de manera automàtica la classificació final al finalitzar les dues hores de joc.
 2. En cas de tenir els mateixos punts, guanya l’equip que jugui en una categoria superior.
 3. En cas de que juguin en la mateixa categoria, guanya l’equip que hagi jugat menys partides.
 4. Resultat particular entre els quatre millors jugadors de cada equip.
 5. En cas de continuar l’empat, els dos seran proclamats campions de la seva categoria.

 

PROCEDIMENT:

Per participar-hi, els passos a seguir són:

 1. Crear l’equip o equips participants a Lichess.
 2. Omplir el FORMULARI d’inscripció.
 3. Els integrants de cada equip han d’anar entrant als seus equips corresponents.
 4. La FCE adjudicarà cada equip al grup que li pertoca.
 5. Un cop l’equip s’ha inscrit, en uns dies rebrà en el correu electrònic de contacte del formulari l’enllaç del ZOOM VIDEO on s’haurà de connectar el delegat declarat a la inscripció. En el cas que el delegat canviï en una jornada, s’haurà de comunicar per correu electrònic a federacio@escacs.cat.
 6. Les sessions de Zoom seran gravades.
 7. Fins a 10 minuts d’abans el supervisor del torneig (ST) controlarà que els delegats estiguin al seu lloc. El ST tindrà el micròfon silenciat de tots els delegats.**

** Els delegats, amb la disposició del seu equip informàtic, han de minimitzar al màxim la possible gravació de terceres persones o espais privats durant la celebració de les partides.

 

COMPORTAMENT DELS ESPORTISTES

Tant en la competició com en el xat del torneig, els esportistes hauran de mantenir un codi de conducta afí a les Lleis dels Escacs de la FIDE i de respecte als altres participants. En cas d’infracció els participants podrien ser sancionats pel Comitè de Competició de la Federació Catalana d’Escacs.

Una amonestació, després de l’estudi de la partida jugada, pot derivar en l’expulsió de l’esportista del torneig i la pèrdua del punt.

Un esportista expulsat per la plataforma no podrà competir més en el torneig. Si l'equip és de 5 o més jugadors, la baixa no podrà cobrir-se. Si l'equip és de 4 jugadors la baixa es podrà cobrir amb un altre jugador del mateix club, que no estigui inscrit en un altre equip.

Si es determina que un esportista ha fet trampes o ha dut a terme una actuació incorrecta, el cas s’elevarà al Comitè de Competició de la FCdE.

 

ANTI-TRAMPES:

Els participants acceptaran les decisions anti-cheating de la plataforma Lichess.org i de l'organització del torneig.

 

ALTRES:

No es permetrà la participació de cap equip que no hagi fet la inscripció prèviament.

Aquest campionat no és classificatori per a cap altra prova.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Els participants que competeixen amb un dispositiu portàtil hauran d’assegurar-se que el seu aparell està connectat a la xarxa elèctrica per tal d’assegurar la màxima autonomia de la bateria.

La Federació Catalana d’Escacs es reserva el dret a modificar les bases a mesura que es desenvolupa el torneig per adaptar-lo a la demanda de participants i a les particularitats i/o incidències que puguin sorgir durant la competició.

 

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCdE o la FIDE.

 

PUBLICITAT           

Els delegats amb aquesta inscripció autoritzen a la Federació Catalana d’Escacs a gravar les seves imatges (sense so) per la càmera web durant el torneig.

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.

 

1a JORNADA  2a JORNADA

 

Barcelona, 31 de desembre de 2020