El Programa de Tecnificació 2022-2023 de la Federació Catalana d’Escacs consisteix en tres punts principals, que són:

 1. Beques de Tecnificació
 2. Concentracions
 3. Grups Femenins

 

BEQUES DE TECNIFICACIÓ

La FCE ofereix beques de tecnificació a diferents esportistes de les categories Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14, Sub-16 o Sub-18. Aquests esportistes han estat escollits pels seus resultats a diferents torneigs, la seva trajectòria i activitat escaquística i la seva variació d’elo, tant català com Fide.

Aquestes beques de tecnificació consisteixen en:

 • Acceptació d’una subvenció de 1.000 € per pagar el seu propi entrenador privat. Aquest entrenador haurà de complir uns requisits mínims i enviar informes regulars a la Comissió d’Escacs Base. L’horari marcat pels entrenaments es concretarà entre els entrenadors i el seus alumnes. Les sessions s’hauran de fer dins del període d’octubre del 2022 al juliol de 2023.
 • Participar a les activitats on estigui convocat, ja sigui amb la selecció o individualment. Així mateix, els tecnificats hauran de participar, com a mínim, a una de les concentracions que es faran cada trimestre i de les que s’anirà informant.
 • Participar en el Campionat de Catalunya d’edats i el Campionat d’Espanya d’edats 2023 de la seva categoria.
 • Possibilitat, a confirmar, de participar en un torneig obert, amb despeses pagades, que la Comissió d’Escacs de Base buscarà i que consideri d'interès esportiu per a alguns esportistes de tecnificació.

L’acceptació del programa de tecnificació es farà a través d’un correu electrònic a federacio@escacs.cat abans del dia 20 d’octubre.

La FCE es reserva el dret de retirar del programa de tecnificació a un esportista en el cas de tenir un mal informe d’actitud o no es vegi un compromís envers les classes, les activitats a les que ha estat convocat o no hagi participat en el Campionat de Catalunya d’edats i Espanya 2023.

El programa de beques de Tecnificació està condicionat als pressupostos de la Federació Catalana d’Escacs i al rebre les subvencions atorgades de la Generalitat de Catalunya.

Els esportistes de Tecnificació seran:

 

CONCENTRACIONS

Hi hauran tres tipus diferents de concentracions o trobades segons l’edat dels participants:

 1. Concentracions per a esportistes des de Sub-8 fins a Sub-12
 2. Concentracions per a esportistes des de Sub-14 fins a Sub-18
 3. Trobades territorials

 

Concentracions per a esportistes des de Sub-8 fins a Sub-12

Aquestes concentracions seran obertes als esportistes Sub-8, Sub-10 i Sub-12. Es faran un total de tres concentracions al llarg del curs. Les dates d’aquestes concentracions seran comunicades conforme es vagin concretan les seus. La durada d’aquestes concentracions serà de dia i mig, tal i com s’ha vingut fent aquests darrers anys.

Aquestes concentracions tindran una doble finalitat. Per una part, s’avaluaran els coneixements dels participants per tal d’establir el nivell dels mateixos. Per l’altra part, s’impartiran classes per tal d’ampliar el coneixement dels participants. També mantindrem l’aspecte competitiu de les mateixes amb un torneig al final de cada una d’elles.

 

Concentracions per a esportistes des de Sub-14 fins a Sub-18

Aquestes concentracions seran obertes als esportistes Sub-14, Sub-16 i Sub-18 que pertanyin al grup de Tecnificació i/o al Grup Femení. Es faran un total de tres concentracions al llarg del curs. Aquestes concentracions tindran una durada d’un dia, seran intensives i es faran en els dos formats: presencial o online.

Aquestes concentracions tindran una doble finalitat. Per una part, s’avaluaran els coneixements dels participants per tal d’establir l’evolució dels mateixos. Per l’altra part, s’impartiran classes per tal d’ampliar el coneixement dels participants.

 

Trobades territorials

S’organitzaran al llarg del curs una sèrie de trobades territorials amb el Director Tècnic de la FCE, per tal de conèixer els joves esportistes i avaluar-los, començant per la categoria de Sub-8. Aquestes trobades es coordinaran amb els diferents Delegats Territorials i s’informarà a clubs i esportistes de les diferents ubicacions i dates.

 

GRUPS FEMENINS

S’estableixen tres grups femenins, per a diferents categories, per tal de poder assignar un o varis entrenadors que pugui treballar amb cadascun dels grups. Els entrenadors seran escollits per la pròpia Federació per tal de treballar amb les jugadores.

Aquestes esportistes han estat escollides pels seus resultats a diferents torneigs, la seva trajectòria i activitat escaquística i la seva variació d’elo, tant català com Fide.

Les sessions seran d’hora i mitja (1’30h) en format on-line en l’horari que es concretarà entre els entrenadors i el seus alumnes. S’iniciaran a finals d’octubre i finalitzaran a finals de maig.

Aquests Grups Femenins hauran de:

 • Participar a les activitats on estiguin convocades, ja sigui amb la selecció o individualment. Així mateix, les esportistes hauran de participar, com a mínim, a una de les concentracions que es farà cada trimestre i de les que s’anirà informant.
 • Participar en el Campionat de Catalunya d’edats i el Campionat d’Espanya d’edats 2023 de la seva categoria.

L’acceptació de formar part dels Grups Femenins es farà a través d’un correu electrònic a federacio@escacs.cat abans del dia 20 d’octubre.

Els Grups Femenins estaran formats per: 

 

 

En cas de renúncies es tornarien a replantejar els grups.

La FCE es reserva el dret de retirar d’un Grup Femení a un esportista en el cas de tenir un mal informe d’actitud o no es vegi un compromís envers les classes, les activitats a les que ha estat convocada o no hagi participat en el Campionat de Catalunya d’edats i Espanya 2023.

El programa de Tecnificació està condicionat als pressupostos de la Federació Catalana d’Escacs i al rebre les subvencions atorgades de la Generalitat de Catalunya.