DATA

El dissabte 14 de gener de 2023 de 10 a 13:30 hores. Les parelles hauran d’estar a la sala de joc a les 9:30 hores per confirmar la inscripció.

LOCAL DE JOC

Es jugarà a la seu de la Federació Catalana d’Escacs (C/ Sant Adrià 20, Local 2, 08030 Barcelona).

DIRECTOR DEL TORNEIG

Sr. Jordi Magem Badals

EQUIPS

Les parelles estaran formades per un jugador i una jugadora (independentment del club al qual pertanyin). El jugador/a amb més ELO català ràpid ocuparà el primer tauler. Els/les jugadors/es sense elo se’ls assignarà una puntuació en funció de l’edat, d’acord amb la normativa vigent. Els/les jugadors/es que no tinguin llicència se li farà la d'un dia (caldrà que porteu el DNI el dia del torneig).

INSCRIPCIONS

El termini d'inscripció finalitzarà el dia 10 de gener de 2023 a les 13:00 hores. Les inscripcions es faran mitjançant el FORMULARI. No s'acceptaran inscripcions per qualsevol altra via que no sigui aquesta.

Els drets d’inscripció seran 10€ per parella que es podran fer efectius mitjançant una transferència al número de compte de ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant els noms+parelles.

La inscripció es limita a 25 parelles. Aquestes parelles s’agafaran per estricte ordre d’inscripció i pagament.

SISTEMA DE JOC

Serà un sistema suís per equips a 9 rondes mitjançant el programa Swiss Manager. El sistema de puntuació serà Olímpic. El ritme de joc serà 3 minuts amb 2’’d’increment per jugada.

El rànquing del torneig es farà segons la mitja d'Elo Català ràpid dels dos components de l'equip. Aquesta mitja servirà per establir els premis als que opta l'equip.

L’equip que no es presenti a la primera ronda o qualsevol altre ronda de joc restarà eliminat de la competició.

El temps de tolerància per a la presentació de l’esportista davant del tauler és de 3 minuts des de l’inici de la ronda.

ELO

El torneig és vàlid per a elo català de ritme ràpid.

SISTEMES DE DESEMPAT

  1. Punts de Matx (2 per victòria, 1 per empat, 0 per derrota).
  2. Resultat Particular. Respecte a punts de matx.
  3. Número de victòries. Partides guanyades individualment
  4. Buchholz total.
  5. Matx particular (en cas d’empat, mana el resultat del primer tauler. En cas de dues taules, guanya la parella que juga amb negres al primer tauler.)

COMITÈ DE COMPETICIÓ:

No hi haurà comitè de competició i les decisions de l’àrbitre seran inapel·lables.

PREMIS

1a parella

Trofeu + 200€

1a parella tram < 1900

Trofeu + 50€

2a parella

Trofeu + 150€

1a parella familiar

Trofeu + 2 llibres

3a parella

Trofeu + 100€

   

 

Per al premi per tram, es tindrà en compte la mitjana de l’ELO dels dos integrants de la parella. Per al premi familiar, es tindran en compte aquelles parelles formades per membres de la mateixa família de diferents generacions (pare/mare + filla/fill, àvia/avi + nét/neta, tiet/tieta + neboda/nebot ...).

Lliurament de premis : després d'acabar l'última ronda (aprox. 13:15)

TELEFONIA:

No està permès fer servir telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

ÈTICA:

Els/les jugadors/es no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs i es comportaran correctament, tant dintre com fora de les instal·lacions esportives. No està permès als esportistes abandonar el recinte de joc sense el permís de l’àrbitre.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES:

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCE o la FIDE.

OBSERVACIONS:

L’organització es reserva el dret de canviar el sistema de joc en funció del nombre de parelles inscrites.

Aquesta circular podrà ser modificada en benefici del torneig.

PUBLICITAT:

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els/les jugadors/es autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.