BASES

Finalitzades les fases regulars de la Lliga Catalana de l’any 2023 de la categoria Sub-12 de promoció de totes les territorials, tindrà lloc una Final a 8 equips. Aquesta final estarà composta pels vuit equips classificats de la següent manera:

  • 2 de la Territorial de Barcelona        
  • 2 de la Territorial de Girona
  • 2 de la Territorial de Lleida (renuncien els dos equips que són substituïts per dos equips de la Territorial de Barcelona)
  • 2 de la Territorial de Tarragona (renuncia un equip que és substituït per un de la Territorial de Barcelona)

Les renuncies es cobriran amb el millor segon equip de la territorial de Barcelona i així successivament.

En aquesta Final a 8 equips només podran participar-hi esportistes de la categoria Sub-12 o inferior que disposin d’una valoració d’Elo Català igual o inferior a 1800 a les llistes d’ordre de forces del club (abans de començar la lliga).

ORGANITZACIÓ

Organitzat per la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del Club Escacs Gerunda com a club amfitrió.

EQUIPS PARTICIPANTS:

A continuació es detalla la relació d’equips participants. Els caps de sèrie (els campions de cada territorial) no es trobaran a la primera eliminatòria.

Caps de Sèrie

Resta d’equips

PEONA I PEÓ

GERUNDA

FIGUERES

PALAU AUSIT

AMPOSTA

MARTORELL

VILAFRANCA

GRAN PENYA

L’assignació dels números de cada equip i per tant els aparellaments de la primera eliminatòria es farà per sorteig en el mateix local de joc a les 9:45, un quart abans de començar. Tots els equips jugaran 3 partides per disputar-se els 8 llocs de la classificació.

LOCAL DE JOC

La Final a 8 equips del 2023 tindrà per seu la del Club Escacs Gerunda, campió del 2022, i tindrà lloc a:

CENTRE CÍVIC PLA DE PALAU DE GIRONA

Carrer Saragossa, núm. 27, 17003 Girona.

Nota a tenir en compte: La ciutat de Girona viu al 21 de maig el darrer dia d’una de les festes populars força concorreguda com és Temps de Flors, per la qual cosa podria comportar més problemes d’aparcament o de restauració de l’habitual.

HORARIS I DIES DE JOC

Els horaris de joc seran:

Diumenge 21 maig: 

  • 10:00 hores (Quarts de Final).
  • 15:00 hores (Semifinals i Finals a 4 i per al 5è i 8è lloc).
  • 17:30 hores (Final i classificació definitiva).

RITME DE JOC

40 minuts + 30 segons d'increment.

DESEMPATS

Sistema Holandès fins a les darreres conseqüències.

ELO

El torneig és vàlid per Elo Català estàndard.

ÀRBITRE

AC Lluís Las Heras

DIRECTOR DEL TORNEIG

El director del torneig serà en Carles Vilà Camps.

PREMIS

Els equips que disputin aquesta Final a 8 equips rebran una medalla i un diploma acreditatiu per a cada esportista participant de l’equip.

L’equip campió d’aquesta Final a 8 equips rebrà en dipòsit un trofeu com a campió, el qual haurà de conservar fins la Final de la següent temporada i retornar-lo. En aquest trofeu s’hi aniran gravant els noms dels equips campions de cada temporada i passarà a ser propietat de l’equip que abans aconsegueixi guanyar-lo tres vegades, moment a partir del qual es reiniciarà el comptatge amb un nou trofeu.

Els equips classificats per disputar-se els llocs de l’1 al 4 (és a dir, els que guanyin la primera eliminatòria) tindran una subvenció per equip de 100 € i la resta d’equips tindran una subvenció de 50 €. Aquest import el rebran al compte que el club té amb la Federació.

DINAR

El Club Escacs Gerunda, club amfitrió, podrà oferir un menú adaptat, a preu assequible, a tots els participants que ho desitgin.

ALTRES

Els participants, pel fet d’inscriure's, autoritzen la publicació de les seves dades i fotografies als mitjans de comunicació que l’organització consideri adients per a la difusió de l’esdeveniment. En cas de no ser possible per algun motiu justificat, posar-se en contacte amb l'organització abans de l'inici del torneig.

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglaments de la FCE o la FIDE.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

 

Barcelona, 8 de maig de 2023

Federació Catalana d’Escacs