ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs i UFEC.

PARTICIPANTS:

Podran participar tots els esportistes amb llicència FCE en vigor.

PLATAFORMA DE JOC:

La plataforma de joc serà Lichess, per aquest motiu els participants hauran d'estar registrats i disposar d'un usuari actiu a Lichess.

Els participants hauran de disposar de connexió estable a Internet i d’un dispositiu informàtic adequat per a jugar als escacs ‘online’.

DIES DE JOC:

La Lliga Catalana d’e-Sports es jugarà els següents dies:

Fases Classificatòries (2 torneigs ‘online’ independents)

  • Divendres 14 de juny a les 20h - Suís a 9/10 rondes depenent dels inscrits
  • Dissabte 15 de juny a les 22h - Suís a 9/10 rondes depenent dels inscrits

La fase final (presencial amb PC) serà dissabte, 6 de juliol a les 10:00, al Museu Olímpic de l’Esport (Av. de l'Estadi, 60, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona)

L’organització ficarà ordinadors portàtils i ratolins per tots els participants de la fase final.

NOTA IMPORTANT: El participant a la fase final haurà de portar els seus auriculars si vol jugar sense soroll per celebració d’altres esdeveniments paral·lels al campionat.

HORA D’INICI:

La fase prèvia tindrà dos horaris:

La fase classificatòria del divendres, 14 de juny, serà a les 20:00h, mentre que la del dissabte, 15 de juny, a les 22:00h

La fase final serà el dissabte, 6 de juliol al Museu Olímpic de l’Esport (Av. de l'Estadi, 60, Sants-Montjuïc, 08038 Barcelona)

RITME DE JOC:

Les partides seran de 3 minuts més 2 segons d’increment per jugada.

SISTEMA DE JOC:

La competició es dividirà en dues fases:

La primera fase seran dos torneigs, per Sistema Suís, a un sol grup, on classifiquen els 4 primers de cada torneig a la fase presencial. Per no perjudicar el torneig del dia següent, els esportistes que es classifiquin el divendres no podran jugar el dissabte.

L’aparellament serà automàtic i gestionat pel mateix software de Lichess.org.

La fase presencial serà per eliminatòries entre els 8 classificats, al millor de 3 partides, en cas d’empat, es farà un armageddon. Els aparellaments es faran segons rànquing d’elo Català Ràpid de juliol.

Quarts de Final:
A: 1-8
B: 2-7
C: 3-6
D: 4-5

Semifinal:
-Guanyador A contra Guanyador D
-Guanyador B contra Guanyador C

** Final:
Els dos guanyadors de la semifinal

** 3r i 4t lloc:

Els dos perdedors de la semifinal

** Els colors de la final i del 3r i 4t lloc seran per sorteig.

INSCRIPCIÓ:

Els esportistes hauran d’inscriure’s seguint el següent procediment:

Omplir el formulari electrònic corresponent:

Registrar-se dins el grup: "Lliga Catalana d’e-Sports 2024” a Lichess. 

La data límit d’inscripció per als dos tornejos classificatoris serà el mateix dia de joc 3 hores abans de l'hora d'inici estipulada.

No s’acceptaran inscripcions sense haver omplert el formulari prèviament ni fora de termini.

La inscripció serà gratuïta.

AVALUACIÓ D’ELO:

El torneig NO serà vàlid per a cap ELO.

DESCONNEXIONS:

En el cas que un esportista tingui una desconnexió podrà continuar jugant quan es torni a connectar si està dins el límit de temps permès per Lichess (30 segons). Si no pot reconnectar a temps, la partida es considerarà perduda.

PREMIS:

Els premis seran els següents:

Classificació General:

  • 1r Classificat: 250€ + Trofeu
  • 2n Classificat: 150€ + trofeu
  • 3r Classificat: 100€ + trofeu
  • 4rt Classificat: 50€
  • 5è al 8è Classificat: Inscripció gratuïta a un dels dos torneigs del Memorial Garcia Ilundain 2024 (el d’edats o a l’Internacional)

El premis en metàl·lic seran pagats per transferència bancària i estan sotmesos a la retenció fiscal corresponent reflectida a la llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques. Per fer el pagament caldrà aportar còpia del DNI i número de compte bancari on es farà l’ingrés. En cas de menors d'edat caldrà la còpia del DNI del seu representant legal.

Els premis en metàl·lic tenen una vigència de 3 mesos.

DESEMPATS:

A les fases prèvies es respectaran els desempats que dicti la mateixa plataforma de Lichess.

A la fase final es farà per armageddon

COMPORTAMENT DELS ESPORTISTES:

Tant en la competició com en el xat del torneig, els esportistes hauran de mantenir un codi de conducta afí a les Lleis dels Escacs de la FIDE i de respecte als altres participants. En cas d’infracció els participants poden ser sancionats pel Comitè de Competició de la Federació Catalana d’Escacs.

Una amonestació, després de l’estudi de la partida jugada, pot derivar en l’expulsió de l’esportista del torneig i la pèrdua del punt.

Si es determina que un esportista ha fet trampes o ha dut a terme una actuació incorrecta, el cas s’elevarà al Comitè de Competició de la FCE.

ANTI-TRAMPES:  

Els participants acceptaran les decisions anti-cheating de la plataforma Lichess.org. L'organització es reserva el dret d’actuar en un cas flagrant no detectat per la plataforma de Lichess.org .

REGLAMENTACIÓ APLICABLE:

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, el reglament de la FCE o la FIDE.

ALTRES:

No es permet la participació de cap esportista que no hagi fet la inscripció prèviament.

La participació en la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Els participants que competeixen amb un dispositiu portàtil hauran d’assegurar-se que el seu aparell està connectat a la xarxa elèctrica per tal d’assegurar la màxima autonomía de la bateria.

La Federació Catalana d’Escacs es reserva el dret a modificar les bases a mesura que es desenvolupa el torneig per adaptar-lo a la demanda de participants i a les particularitats i/o incidències que puguin sorgir durant la competició.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en el torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCE o la FIDE.

PUBLICITAT

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel que prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, en formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.