En motiu del 75è aniversari del club d'escacs Amposta, enguany celebrarem la Festa Tarragonina a Amposta, en concret a l’Auditori Municipal situat al carrer Sebastià Juan Arbó.

La Festa Tarragonina tindrà els següents actes:

  • Campionat individuals de partides llampec
  • Dinar de germanor
  • Entrega de premis i trofeus de la temporada

CAMPIONAT INDIVIDUAL DE PARTIDES LLAMPEC DE TARRAGONA 2023

Organitza el torneig la Federació Catalana d'Escacs - Delegació Territorial de Tarragona, amb la col·laboració amb el Club Escacs Amposta.

1. El sistema de joc serà un suís basat en valoració a 7 o 8 rondes, a decidir en funció del nombre de participants. Els aparellaments es realitzaran informàticament, sota la responsabilitat de l'àrbitre principal. El rànquing es confeccionarà primer per ELO FIDE Blitz i en segon lloc per l'ELO RÀPID català de la llista del juny de 2023.

2. El ritme de joc serà de 5 minuts + increment de 3 segons/jugada per jugador/a. El temps d’espera serà a caiguda de bandera.

3. Hi haurà dos grups de joc: l'absolut (obert a tothom) vàlid per a Elo català ràpid i Elo Fide, i el sub12 (per a jugadors de la categoria sub12 o inferior) vàlid pel elo català.

4. Dia de joc: Diumenge, dia 18 de juny de 2023, a les 10:00 del matí (inici de la ronda 1 a les 10:30 hores). A partir de les 09:30 del matí confirmació fins les 09:50h (inici de la ronda 1 a les 10:00 hores). Qui arribi més tard entrarà en 2ª ronda. Jugadors no presentats seran eliminats del torneig.

5. Local de joc: Auditor Municipal d’Amposta, carrer Sebastià Juan Arbó (Amposta). Veure ubicació exacte de l’auditori en aquest enllaç.

6. Els desempats seran, primer el Particular i se sortejaran els altres quatre:

-          Resultat particular o enfrontament directe.

a sortejar al finalitzar l’última ronda:

-          Progressiu acumulatiu

-          Sonneborn-Berger

-          Buchholz-1

-          Buchholz total

7. El lliurament de premis es durà a terme al final del torneig. Si s’inscriu un jugador sub-12 i aquest no demana explícitament jugar al grup absolut, per defecte se l’assignarà al grup sub-12.

8. Inscripcions: Via el següent FORMULARI. La inscripció al torneig serà gratuïta.

9. L’arbitratge estarà format per l’àrbitre principal AC Òscar Ferrer, àrbitre adjunt AC Josep Ramon Rodríguez i àrbitre auxiliar ACP Miguel Fernàndez.

10. Serà la primera prova puntuable i comuna per a tots tres circuits d'escacs de ràpides de la demarcació de Tarragona que s’organitzen. El campionat sub12 també puntuarà, però només el 50% dels punts.

11. Premis:

Grup Absolut:

  • Trofeu als tres primers classificats
  • Tram 1000 – 1850 (Elo català): trofeu als tres primers classificats
  • Trofeu al millor veterà de +65
  • Medalla al millor Sub16
  • Medalla al millor Sub14
  • Trofeu al millor jugador local
  • Classificació per equips: Trofeu als tres millors equips (per fer aquesta classificació es comptaran els punts aconseguits pels 3 millors classificats del torneig absolut de cada club, desempatarà el jugador millor classificat)

Grup Sub12:

  • Trofeu als tres primers classificats
  • Medalla al millor Sub12, Sub10 i Sub8

12. Normes de participació:

La participació en aquest Torneig implica l’acceptació d’aquestes bases, la interpretació de les quals correspon al director del torneig. Tot el que no estigui previst en aquest reglament, es resoldrà aplicant, en l’ordre que s’enuncien, els reglaments de la FCDE, la FIDE o la FEDA.

DINAR DE GERMANOR DELS ESCACS TARRAGONINS 2023

Lloc: Restaurant Els Ullals, Carrer Burgos, 34, 43870 Amposta.

El dinar començarà una vegada finalitzat el campionat de partides llampec.

El menú tindrà un preu de 22,00 € per persona, els primers plats seran a compartir i cal triar un segon plat. També es disposa d’un menú infantil per a 15€. El pagament del dinar s'haurà de pagar durant el mateix dia del torneig.

Per a reservar taula, cal omplir el següent FORMULARI indicant el número concret de comensals que voleu reservar. El termini per reservar taula pel dinar serà el dia 12 de juny a les 20:00 hores.

CLUBS I JUGADORS QUE RECULLEN UN TROFEU

Els clubs i esportistes que recullen trofeus dels torneigs organitzats per la delegació de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs tenen una invitació al dinar. En el següent LLISTATes publica la llista d'invitacions al dinar de cloenda.

IMPORTANT: Les invitacions nominals no es poden traspassar. Les invitacions de club, en cas de no poder assistir el president, es pot cedir a un altre representant sempre que s'informi prèviament mitjançant correu a federacio@escacs.cat

Si algun esportista o club premiat no pot recollir el trofeu el dia de la Festa podrà quedar amb el delegat de Tarragona el Sr. Jordi Mas Mestres durant trenta dies (correu previ a federacio@escacs.cat i a jmas@escacs.cat); si passat aquest temps el trofeu no s'ha recollit s'entendrà que hi renuncia i la delegació el reutilitzarà per una altra competició.

 

El Vendrell, a 22 de maig de 2023

Jordi Mas Mestres

Delegació Territorial de Tarragona