El torneig està concebut per als esportistes sub-18 i sub-20, però s’escull el format obert per assolir una major participació. Això obstant, es recomana no inscriure esportistes inferiors a sub-12. En tot cas, el Director del Torneig estudiarà les peticions i valorarà la idoneïtat o no de les sol·licituds d’inscripció dels esportistes sub-10 o sub-08.

ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs – Delegació de Tarragona amb col·laboració amb el Club Escacs Valls.

DIES DE JOC:

27, 28 i 29 de desembre de 2023 (es disputaran dues rondes cada dia).

LOCAL DE JOC:

Es disputarà a l'Hotel Class Valls ***, Passeig President Tarradellas s/n, Ctra. N-240, Valls

HORA D’INICI:

La primera ronda començarà a les 10:00 hores. La segona ronda començarà a les 16:00 hores.

L’esportista que no s'hagi presentat a la seva partida passats 30 minuts de l’hora oficial d’inici de la ronda, perdrà la partida.

CATEGORIES:

El torneig és obert, però a nivell de premis es diferenciarà jugadors sub-20, jugadors sub-18, i jugadors d’altres categories seguint la categoria que tindrà l'any 2023.

 • Sub-12 – Nascuts l’any 2011 i 2012
 • Sub-14 – Nascuts l’any 2009 i 2010
 • Sub-16 – Nascuts l’any 2007 i 2008
 • Sub-18 – Nascuts l’any 2005 i 2006
 • Sub-20 – Nascuts l’any 2004 i 2003

PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes inclosos en les franges d'edat mencionades al punt anterior, o inferior, que tinguin llicència de la FCdE en vigor per a l’any 2023.

Un esportista sub-16 o de categories inferiors pot sol·licitar la inscripció al torneig. En cas d’inscripcions d'esportistes de categoria sub-10 o inferior, el Director del Torneig estudiarà la petició i valorarà la idoneïtat o no de la sol·licitud. Això no treu l’obligació dels esportistes a participar en la seva categoria per poder participar a la Final de Catalunya.

Podran inscriure's a través de la Federació Catalana d'Escacs els esportistes que pertanyin a qualsevol club d'escacs de la província de Tarragona.

INSCRIPCIÓ:

La inscripció s'ha de realitzar mitjançant formulari electrònic: CLICA AQUÍ

La data límit d’inscripció és el dia 21 de desembre de 2023 a les 23:59h.

El torneig està limitat per ordre d'inscripció fins a 50 jugadors.

La quota d’inscripció és de 25,00 € per a cada participant.

Els participants que no hagin pagat la seva inscripció en finalitzar la 1a ronda de joc seran eliminats del torneig. De fet, fins que no s’hagi formalitzat el pagament o s’hagi optat per fer el càrrec al club, no es donarà d’alta com a jugador inscrit en el torneig.

SISTEMA DE JOC:

La competició serà única per a cada categoria (mixta) i en un únic grup de joc.

Es jugarà pel sistema suís basat en valoració a 6 rondes.

Els aparellaments es realitzaran amb el programa SWISS MANAGER. No s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats excepte els casos que l’àrbitre cregui convenients. El rànquing inicial es farà per Elo FIDE.

Els aparellaments de la ronda 1 es publicaran el dissabte 23 de desembre 2023, a les 20:00 hores, a no ser que l’àrbitre decideixi una altra cosa.

Els aparellaments de la ronda es publicaran en finalitzar la ronda precedent, a no ser que l’àrbitre decideixi una altra cosa.

Si un participant no vol ser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda anterior a la taula arbitral o per escrit amb un correu a l’àrbitre.

RITME DE JOC:

Ritme clàssic, a 90 minuts més 30 segons d’increment per jugada feta, per a cada esportista.

PUNTUACIONS:

La puntuació per partida serà la següent:

Guanyada: 1 punt

Taules: 0,5 punts

Perduda: 0 punts

 

DESEMPATS:

En cas d'empat el sistema suís FIDE es resoldrà amb els següents desempats:

 • 1r  Buchholz, menys el més fluix
 • 2n  Buchholz total
 • 3r  Resultat particular
 • 4t  Sonneborn-Berger
 • 5è Major nombre de partides guanyades (no compten les partides no jugades)
 • 6è Sorteig

ÀRBITRES:

 • Àrbitre principal.- Gumersind Maseras
 • Àrbitre adjunt.-   Miguel Fernández

Les decisions de l'àrbitre principal seran inapel·lables.


DIRECTOR DEL TORNEIG:

Francesc Blasco Cusidó


INCOMPAREIXENCES:

Els esportistes que tinguin una incompareixença sense justificar podran ser retirats de la competició a criteri de l'Àrbitre Principal. Així mateix es retirarà tot participant que no s’hagi presentat a la primera ronda de cada dia.


TELEFONIA:

No està permès fer servir telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.


PREMIS:

Hi haurà trofeus per als 3 primers de la classificació general.

També hi haurà un trofeu al primer i segon classificat de les categories sub18, sub16, sub14 i sub12..

Els trofeus no seran acumulables.

El lliurament de premis es durà a terme en finalitzar l'última ronda del campionat.

A més, per el primer classificat del torneig de la delegació de Tarragona rebrà com a premi l’allotjament a l’Hotel on es disputi la Final del Campionat de Catalunya individual d'edats 2024, tingui la categoria que tingui l'esportista.

L’allotjament serà en habitació doble compartida, segons les condicions que es definiran en les circulars de la Federació Catalana d’Escacs per a la Final del Campionat de Catalunya individual d'edats 2024.

Independentment d’estar premiats amb l’allotjament, els esportistes hauran d’abonar la inscripció corresponent a la Final del Campionat de Catalunya individual d'edats 2024, que s’estipularà en la circular corresponent.

ACCÉS A LA SALA DE JOC:

L’accés a la sala per als participants i per al públic s’obrirà 15 minuts abans del començament de la ronda de joc.

Els participants que hagin d’abandonar la sala de joc durant la partida hauran de sol·licitar-ho a l’equip arbitral.


ALTRES:

Aquest torneig serà vàlid per a Elo català i Elo FIDE.

Tot esportista participant al torneig haurà de tenir un delegat responsable d'ell que sigui major d'edat. Hi podrà haver un delegat per cada 5 esportistes d’un mateix club.

Per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

Hi ha ofertes d’allotjament a l’Hotel Class Valls ***, (veure informació)

PUBLICITAT:

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans.

29 de octubre de 2023

Delegació Territorial de Tarragona