Segona jornada del Campionat Absolut de Catalunya amb la primera eliminatòria conclosa. Vuit dels setze jugadors passen a la següent eliminatòria, a quarts de final. Els teòrics favorits per elo avancen eliminatòria amb poques dificultats.

Només hi ha hagut partides de desempat en un matx, el que s’enfrontaven els joves esportistes Daniel Salinas i Serni Ribera. Després de quedar en taules les dues partides de ritme clàssic, han hagut de fer les partides de ritme ràpid per a desempatar. L’empat ha continuat amb la primera partida de ritme ràpid. Ha estat finalment a la segona partida de ràpides quan el FM Daniel Salinas amb les negres ha aconseguit entrar a la dura defensa de l’andorrà FM Serni Ribera, i així guanyar el matx i passar a quarts de final.

Grup dels 16 participants del XCII Campionat de Catalunya Individual Absolut

Per la resta de partides, el veterà jugador Agustí Guasch ha mantingut una partida molt igualada davant el GM José Àngel Guerra, que només un petit detall en un final de teòriques taules ha hagut de cedir el punt. També força igualada ha estat la partida entre el GM Marc Narciso i l’IM Lluís Mª Perpinyà, que només un error al final amb apurament de temps ha fet que el punt i l’eliminatòria caigués a favor de Narciso. Partida plàcida i controlada per part de l’IM Lorenzo Lázaro davant del campió gironí MC Ilya Lemeshev. De nou el IM Daniel Ramos ha protagonitzat bones jugades en la seva partida davant del FM Ferran Cervelló, oferint un joc viu i amb espectacle.

Demà dilluns, a les 16:00, a l’Hotel 4R Salou Park Resort, tindrà lloc la primera partida dels quarts de final amb enfrontaments molt interessants. Les pròximes partides de retransmissió comentades pel FM Jorge Ramírez serà el divendres 17 i dissabte 18 de maig amb les partides de la final i pel 3r i 4t lloc. La sala de joc es comparteix amb el XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans.

Galeria d'imatges
Retransmissió
Lichess - Chess.com
Twitch