Crònica de Jordi Lladó

Del 20 al 29 d’agost, s’ha celebrat a Riga (Letònia) el campionat juvenil (d’edats) d’Europa, en què un total de 12 catalans hi ha format part.

Jugador/a

Categoria

Punts

Alex Villa Tornero

Sub-8 Open

5

Laura Toquero Gracia

Sub-10 Femení

3

Pol Ortiz Padró

Sub-10 Open

4.5

Èric Iborra Polo

Sub-10 Open

4

Dan Clotet Mas

Sub-10 Open

4

Catriona Dartmann Aubanell

Sub-14 Femení

4.5

Carles Martín Barceló

Sub-14 Open

5.5

Llibert Cespedes Llaveries

Sub-14 Open

4.5

Guerau Massagué Artero

Sub-16 Open

6

Hetor Sama Salinas

Sub-16 Open

5.5

Xavier Marzo Pie

Sub-18 Open

4

Pau Toquero Gracia

Sub-18 Open

3.5

 

A la categoria sub-8 l’Alex Villa, va acabar en la 26a posició després de tenir un bon començament en el seu primer campionat europeu. En la categoria sub-10 hi va haver 4 catalans; en Pol Ortiz, l’Èric Iborra i en Dan Clotet i la Laura Toquero que jugava el campionat femení. La Laura va començar guanyant la seva primera partida a la primera ronda i partir d’aquí se li va complicar una mica el torneig. Al final va aconseguir 3 punts molt bons i una experiència nova. A l’apartat Open-10, en Pol, en Dan i l’Èric van estat al voltant dels 4,5 i 4 punts. En Pol va fer un torneig progressiu en que les rondes 4 i 5 va jugar amb el rus Ivan Saveljev i amb el turc Ediz Gurel que van quedar 5è i 7è respectivament amb 7 punts. Per altra banda, en Dan Clotet també va jugar amb el rus Ediz Gurel, i va protagonitzar una de les partides més llargues de la categoria (5h i 20 minuts) amb el portuguès Daniel Frederico Silva a la tercera ronda. Aquesta partida li va suposar un desgast molt gran tal que no es va poder recuperar bé fins al cap de dos-tres rondes. Per últim l’Èric Iborra, en el seu primer any de competició ha aconseguit fer 4 punts jugant sempre a la zona intermitja de la classificació.

A la categoria sub 14 ha jugat la segona jugadora femenina de l’expedició, la Catriona Dartmann, en què després de tenir un inici difícil (primera victòria a la tercera ronda) va poder aconseguir puntuar en les 5 últimes rondes obtenint 4.5 punts. A l’apartat masculí (Open 14) en Carles Martín i en Llibert Cespedes van fer molt bon paper fent 5.5 i 4.5 punts respectivament. Ambdós van tenir un campionar dur en què la mitjana d’ELO dels seus rivals va ser de 1985 per en Carles i 2089 per a en Llibert (jugant amb 3-5 jugadors d’entre 2200 i 2300 ELO).

A la categoria sub16 en Guerau Massagué va ser el millor català de l’expedició obtenint 6 punts en total i enfrontant-se amb 4 rivals FM i un IM. L’Hector Sama per la seva part també va fer un molt bon paper amb 5.5 punts, fent tres victòries, 5 taules i una sola derrota. A la categoria sub 18 la duresa va ser molt elevada, més de la meitat dels jugadors eren FM, IM o GM i els nostres jugadors Xavier Marzo i Pau Toquero van aconseguir 4 i 3.5 punts. En Pau Toquero va aconseguir puntuar en 6 de les nou rondes en què la victòria se li va resistir fins a la setena, i en Xavier Marzo va fer quatre merescudes victòries.

A tots ells, els ha estat una molt bona experiència, i agraeixen el gran suport que han mostrat els seus seguidors i sobretot de les seves respectives famílies que els han acompanyat aquests dies.