Els darrers esdeveniments relacionats amb l’evolució de la Covid-19 en el nostre territori, i més específicament, la variant Delta, han fet que finalment la junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs prengui una decisió en ferm sobre el nostre torneig per equips.

La Junta Directiva de la FCE ha decidit que queda suspesa la Lliga 2021. Els motius, un cop analitzada l’enquesta que es va adreçar als clubs, són els següents:

-La situació de pandèmia no permet la participació de diversos clubs que no disposarien dels seus locals habituals de joc. Una lliga Catalana amb el 50% dels clubs, equips i jugadors ens portaria a fer una competició adulterada o com a mínim molt descolorida.

-Un nombre important de jugadors no volen jugar la Lliga per motius sanitaris i caldria una disminució d’equips força significativa.

-No es podrien garantir els aforaments i distàncies en alguns locals de joc, la qual cosa no permetria estar dins la legalitat vigent.

D’altra banda, la Federació ha volgut donar resposta a tots els clubs i jugadors amb interès per jugar una competició presencial per equips. Per aquest motiu, s’ha ideat una competició per equips flexible i alternativa, que respongui a la realitat de cada territori. Els detalls competitius i les bases del Campionat, anomenat Torneig Interclubs per equips, es publiquen a la Circular CAT 20/2021.

Esperem que aquesta competició extraordinària pugui cobrir, d’alguna manera, la cancel·lació de la Lliga catalana per aquest any.

Aprofitem per demanar la comprensió dels clubs per l’anul·lació de la Lliga 2021, tal com es feia habitualment, atesa la situació extraordinària de pandèmia que estem vivint des de fa ja més d’un any. Tanmateix, tenim d’esperança de tornar a la normalitat durant el 2022.

Amb el mateix esperit de tornar a la competició, les Delegacions Territorials estan organitzant els Campionats Territorials Absoluts, a disputar amb tota probabilitat els dissabtes. Quan s’hagin concretat el format, els llocs i les dates us informarem al respecte.

De la mateixa manera, volem convidar a tots els clubs i jugadors que, malgrat les dificultats, veuen possible retornar a l’activitat presencial, i animar-los a participar en aquestes  competicions.

Per últim, volem felicitar i agrair l’esforç de tots aquells Clubs que intenten mantenir activitat escaquística malgrat les evidents dificultats que genera la pandèmia. 

La Federació continuarà apostant per la major activitat possible en relació amb les proves oficials i donant suport a totes les iniciatives organitzatives  dels nostres afiliats.

 

JUNTA DIRECTIVA

FEDERACIÓ CATALANA D’ESCACS