Aquest any sí. Aquest any, i després d'uns anys de pandèmia, la FCE organitza la Festa Catalana dels Escacs, on es concedeixen distincions a persones amb una dedicació i/o trajectòria destacada en l’àmbit dels escacs catalans i universals, amb l’objectiu de manifestar i fer palès de manera notòria el reconeixement i l’agraïment pel seu treball.

En aquesta Festa Catalana del 2022 s'entregaran les insígnies que no es van lliurar durant el 2020 i, s'afegeixen, les insígnies del 2022.

Insígnies de Plata

 

Insígnies d'Or

Durant el 2020 la junta directiva de la Federació Catalana d’Escacs va estimar oportú concedir quatre insígnies de plata a persones de clubs d’arreu de Catalunya que han mantingut, durant molts anys i en diferents àmbits, una activitat i compromís amb els escacs molt destacada i important per al nostre esport i afició.

 

Les persones, i el respectiu club, objecte d’aquest reconeixement van ser:

Sr. Josep Codina García (Club Escacs Lleida) insígnia de plata

Sr. Josep Maria Bondia Borràs (Ateneu Duesaigües) insígnia de plata

Sr. Josep Reverté Garcia (Club Escacs Tarragona) insígnia de plata

Sr. Albert Badosa Romanyó (Club Escacs Santa Pau) insígnia de plata. La insígnia de l'Albert Badosa Romanyó serà a títol pòstum, ja que ens va deixar durant l'any 2021. 

També es va concedir la insígnia d'or a la Sra. Beatriz Alfonso Nogué (Club d’Escacs Gramenet), a títol pòstum, en reconeixement a la seva trajectòria i dedicació -en molts àmbits- en els escacs. A més, l'any 2022 la competició de la “Copa Barcelona” es va co-denominar “Memorial Betty Alfonso”. 

  

Per aquest any 2022, la junta directiva ha concecit quatre insígnies de plata més a:

Sr. Joan Codina Espinasa (Club Escacs Moià- Moianès) insígnia de plata

Sr. Joan Barnola Espelt (Club d'Escacs La Pobla de Lillet) insígnia de plata

Sr. Daniel Flores Muñoz (Club d'Escacs Canovelles) insígnia de plata

Sr. Guillem Rocabert Andreu insígnia de plata.

 

Les insígnies d'or d'aquest any s'han concedit a:

Sr. Josep Serra Palomar (Club d'Escacs Gerunda)

Sr. Antoni López Manzano (Club d'Escacs Sant Adrià)