Diumenge 12 de juny de 2016 es va disputar una nova edició de l'Open Internacional Memorial Ezequiel Martín que, enguany, arribava a la novena edició.

Malgrat l'amenaça que suposava la vaga de rodalies de Renfe, només 3 jugadors no van fer acte de presència i, per tant, 83 jugadors van participar al torneig internacional d'escacs actius adscrit al Circuit Català d'escacs.

En paral·lel, i com ja és tradició, i per quart any consecutiu, open limitat a ELO català 1850 i fins sub-16 a nivell d'edats, i amb un èxit de participació molt gran. Fins a 39 jugadors van prendre part al torneig, disputat al mateix horari, lloc i ritme de joc.

Sumant els dos grups, hem batut el record de participants, fins ara establert en 112 (any 2013) i, enguany, han estat 122. La nota negativa, per buscar-la, és que al grup principal només han estat 83 quan, havíem tingut 88 (2013), 89 (2014) i 86 (2015). L'any 2013 van ser 76, però és enganyós perquè molts jugadors van participar en un grup B limitat a ELO FIDE 1700. Molts d'aquests 27 jugadors hagueren participat en el grup A. Només ho vam fer aquell any, creant el format actual el 2013, d'un grup principal obert internacional i un grup sub-16, que s'ha consolidat plenament i és un magnífic torneig d'iniciació pels escacs de base.

El guanyador del torneig internacional ha estat el Mestre Internacional cubà Rolando Alarcón Caselles del Club Torà amb 8 punts de 9 possibles i 1 punt d'avantatge respecte al segon i 3 classificat, el Gran Mestre català Marc Narciso Dublan de l'Escola d''Escacs de Barcelona i el Mestre Internacional de Costa Rica, Leonardo Valdès, jugador del Club d'Escacs Mollet.

 

Rolando Alarcón, jugador del Torà i campió del torneig, a l'esquerra de la imatge, i Leonardo Valdés, jugador del Mollet, a la dreta.

Classificació final

Bones actuacions dels jugadors locals, i Mestres catalans, Cristian Fernández, Javi Amores i Ricard Morros, que van guanyar el tram B del torneig i el millor jugador local, respectivament.

Agrair la presència d’en Jordi Parayre, director del Circuit Català que va entregar alguns premis del grup sub-16 i va adreçar unes paraules als assistents al torneig i ens va qualificar com "el club de moda", per ser campions de Catalunya de Divisió d'Honor i per organitzar la propera Festa Catalana dels escacs al setembre.

Pel IV Open sub-16, revalida el campionat el jugador Wei Zheng Hong del Montornès amb 7,5 punts de 9 possibles. El segon classificat és l'Aleix Miró Arbelaes de la Paretana amb 7,5 punts i com a tercer classificat la jugadora Vinyet Palau Barrufet de l'Alcoletge amb 7 punts. El millor jugador local va ser Joan Sol.

Un cop més, el nostre agraïment als jugadors que destinen un diumenge a passar-ho a Mollet, amb nosaltres, jugant al que més ens agrada, a l'Ajuntament, a la Diputació, a la Federació catalana d'escacs i a tots els sponsors i col·laboradors que ho fan possible, sense oblidar als membres del club i familiars que, durant tot el cap de setmana han estat ajudant per fer possible una nova edició del torneig. L'any vinent, desè aniversari, i alguna cosa grossa hem de preparar.

Classificació final