El GM peruà Miguel Muñoz (Lira Vendrellenca) va guanyar el IV Open Internacional d'escacs actius "Fundació Joviat"

El GM peruà Miguel Muñoz (Lira Vendrellenca) es va endur el triomf en el disputadíssim primer torneig del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’escacs 2022, celebrat a Manresa el proppassat diumenge 1 de maig a les instal·lacions de l’escola Joviat.

Podi del torneig.

La 4a edició de l’Open Internacional d’escacs actius “Fundació Joviat” va ser un èxit de participació (118 jugadors i jugadores) i va tenir un gran nivell competitiu, amb 34 titulats. Les 9 rondes del torneig van veure una aferrissada lluita per les primeres posicions. A la darrera ronda no hi havia res decidit i els resultats de la mateixa van produir un triple empat a 7,5 punts al capdavant de la classificació. El GM Miguel Muñoz es va endur el triomf per la seva millor performance, seguit del també GM xilè Cristóbal Henriquez i de l’IM cubà Lázaro Lorenzo (CE Barberà). L’IM colombià Cristian Andrés Hernández, que juga a les files del Catalonia-Joviat, va aconseguir una meritòria 7a posició final amb 7 punts, mentre que el FM Alejandro Barbero (Sant Andreu CE), actualment resident a Castellgalí, va finalitzar 8è amb 6,5 punts.

Vista de la sala de joc.

Per categories els vencedors van ser Guillem Torres (Catalonia-Joviat) en sub-10, Isaac Herman (CE Barberà) en sub-12, Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) en sub-14, Rubén Vinuesa (CE Ruy López) en sub-16 i Joaquim Noria (Gran Penya Vilanova) en S60. Pel que fa als trams d’ELO, els guanyadors van ser l’IM Daniel García al tram A, l’FM Josué Expósito al tram B, l’MC Carles Martín al tram C, Francesc Millaret al tram D, el santjoanenc Hugo Uber al tram E i Marc Lozano al tram F. També hi va haver premi per als millors equips participants, comptant els 4 millors classificats un cop descartats els GM i IM. El CE Gramenet (22 punts) i el CE Vila Olímpica (21,5 punts) van aconseguir els trofeus en joc en aquest apartat.

A banda de l’esmentat Cristian Andrés Hernández, altres 11 jugadors del Catalonia-Joviat van prendre part a la competició: el CM Joan Ramon Menac, 56è amb 4,5 punts; Dan Clotet (67è), Joan Pérez (70è) i Albert Vila (81è) amb 4 punts. Guillem Torres (89è) i Joan Marfà (93è) amb 3,5 punts. Gerard Espinoza (97è) i Edgar Vázquez (102è) amb 3 punts. Pol Torres (113è) i Carlos Torres (114è) amb 2 punts i Eudald Solé (117è) amb 1 punt.

Ell lliurament de premis va anar a càrrec del director del Circuit Català d’Oberts Internacionals Jordi Magem, el director del torneig Francesc Masachs i el president del Catalonia-Joviat Ildefons Hernández, que van destacar el bon nivell competitiu dels participants, van celebrar la recuperació de la normalitat després de dos anys de pandèmia i van agrair a participants, públic i col·laboradors l’haver fet possible dur a terme una nova i exitosa edició de l’Open Fundació Joviat.

Organització del IV Open Internacional d'escacs actius "Fundació Joviat"

Classificació final