X OPEN INTERNACIONAL DE L’ESCOLA D’ESCACS D’OSONA MEMORIAL JOSEP ROCA 2023

Viktor Moskalenko jugant contra Daniel Garcia Ramos (0-1)

Fotos del torneig

62 jugadors s'han donat cita al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic el diumenge 10 de setembre de 2023, per participar en la 10a edició de l'Open Internacional de l'Escola d'Escacs d'Osona dedicat a la memòria d'en Josep Roca i Codina, soci-fundador de l'Escola d'Escacs d'Osona, que enguany ha celebrat el 20è aniversari, i afiliat al C.E.Calldetenes en la seva darrera etapa de jugador. 

La nòmina de participants ha estat molt interessant: 4 Grans Mestres, 6 Mestres Internacionals, 5 Mestres FIDE i 5 Mestres Catalans, és a dir 15 titulats internacionals i 5 titulats catalans.  

Per gentilesa del jugador del Tona-La Crema Xavier Deulonder i Camins, s'han sortejat tres llibres entre tots els jugadors

Les meves millors partides d’escacs 1908-1923: Volum I

En Xavier ha traduït aquest llibre en català, afegint-hi remarques històriques sobre els jugadors i els tornejos que hi apareixen. Els guanyadors del sorteig has estat Ivan Cano, MI Gerard Ayats i Oriol Mangues. Tres llibres més s'han lliurat als guanyadors del torneig.

Després de 9 rondes de competició, el tres vegades guanyador del torneig, GM Viktor Moskalenko, ha passat el relleu com a campió a un altre Gran Mestre, Marc Narciso (Ateneu Colon), guanyador en solitari amb 7,5 punts. Amb 7 punts han quedat els Mestres Internacionals Gerard Ayats (Barcelona) i Filemon Cruz (A. Rubinenca). En Viktor, amb mig punt menys, ha quedat en 6a. posició.

 

Jordi Mas (representant de la FCdE), Marc Narciso, Filemon Cruz, Gerard Ayats, Vladimir Zaiats (àrbitre principal).

 

Cal destacar un bon paper de dos joves Mestres Catalans del C.E.Calldetenes, Arnau Salvans, guanyador del seu tram d'Elo amb 5,5 punts, i Aitor Funes, millor classificat d'Osona, amb 5 punts. Tots dos han aconseguit títols de Mestre Català en els darrers quatre mesos. El tram F ha quedat totalment en mans dels jugadors del club Tona-La Crema: Marc Lara i Xavier Benet, primer i segon del tram amb 4,5 punts.

El quadre d'honor del campionat ha quedat de la manera següent:

 

Equip del club Vila Olímpica (amb un fitxatge per a la propera temporada 2024), guanyador per equips

El torneig hagués estat impossible sense col·laboració dels patrocinadors tradicionals, així com de l'Ajuntament de Vic, que ha cedit les instal·lacions del Centre Cívic Can Pau Raba, i la Diputació de Barcelona que ha proporcionat els trofeus. Voldríem esmentar especialment a Joan Carles Aumatell, responsable del Centre Cívic de Can Pau Raba, molt eficient en totes les tasques de gestió i de preparació.

Esperem que l'any 2024 el torneig torni a aplegar una bona colla d'aficionats i de jugadors titulats.