Quart dia de joc, perdem bones opcions.

Després d’un dimecres estrany, aquesta única ronda de dijous, la sisena, havia de servir per recuperar posicions i ho hem fet, però només a mitges. Amb un total de 5 punts dels 15 possibles, no ha estat un bon dia en general. Pel que fa als que estan per davant, tant el Roger Bernadó com l’Aramí Lobo han fet taules, però ambdós amb posició avantatjosa, pel que el resultat ha estat menys de l’esperat donades les posicions. El Daniel Salinas si que ha guanyat amb negres i ha recuperat posicions a la classificació, i es situa ja amb 4,5 punts, vuitè a la classificació provisional. El Roger de moment va sisè i l’Aramí és la quinzena. El Serni Ribera, amb unes taules, se situa també amb 4 punts i dinovè en la general. Pel que fa a l’Arnau Parra, una derrota l’ha fet baixar graons, mentre que les taules del Gerard Añó contra l’Arnau Sánchez també ha fet que es quedessin amb 3,5 punts i en un grup més nombrós de jugadors.

 

El Daniel Salinas torna a estar a dalt

 

Llegeix més...

Tercer dia de joc, molt bon matí, tarda desastrosa.

La tarda de descans del dimarts ens va anar bé. L’optimisme general de començar ben posicionats la ronda doble del dimecres, rondes 4 i 5, es va veure reflectit en el bon resultat matinal. Els 10 punts dels 16 possibles ho senyalen, però més encara si tenim en compte que els sis catalans que jugaven més amunt van guanyar les seves partides. Per sort, no hi va haver enfrontaments entre nosaltres. A destacar el Roger Bernadó, que es posava amb 4 de 4, i l’Aramí Lobo, que amb 3,5 de 4 es situava a dalt de tot. L’Arnau Parra també es sumava al grup de 3,5 de 4, mentre que el Daniel Salinas, el Gerard Añó i el Serni Ribera se sumaven al grup de 3 de 4, el que feia que a la ronda 5 tinguéssim sis catalans a les deu primeres taules.

  

Aramí Lobo, un bon inici

  

Llegeix més...

Segon dia de joc, comencen a destacar-se jugadors.

El dimarts, al igual que el dijous, no és ronda doble, pel que els participants tenen la tarda lliure per descansar. S’aprofita per anar a la piscina, a la platja, i fins i tot per anar una mica més lluny i visitar, per exemple, la Cova de Nerja.  Altres, simplement, descansen, i també hi ha el darrer grup, com no podia ser d’una altra manera, que aprofiten el descans per.... continuar jugant a escacs!

Roger Bernadó, amb 3 de 3

Llegeix més...

Primer dia de joc, una mica de tot.

En la categoria de Sub-14, al final la representació catalana està formada per 16 participants. Anaven a ser 15, però la incorporació a darrera hora del Daniel Salinas, ha fet que de moment sigui la més nombrosa fins ara. Amb un total de 103 jugadors en aquesta categoria de Sub-14, la representació catalana és la segona en nombre de jugadors, només per darrera de la andalusa.

 

Representació catalana al Sub-14

 

Llegeix més...

Després de sis dies de competició arriba l’últim dia gairebé sense adonar-nos, segurament els jugadors no deuen pensar el mateix després de 9 rondes amb les corresponents preparacions i revisions. L’edició del Campionat d’Espanya de Joves del 2020 marcarà un abans i un després, ja que els jugadors han trobat la seva medalla a la participació a sobre del seu tauler a la última ronda i, sense cerimònia d’entrega de trofeus, els nous campions no han pogut caminar pel seu passadís ple de nens a qui sortejar per arribar a la taula de copes, només uns pocs des de la terrassa del costat de la piscina hem vist l’entrega dels trofeus embolicats en plàstic que cada nen agafava directament, tal com indicava el protocol.

Pel que fa als jugadors catalans, les tres últimes rondes no han acabat de donar el resultat esperat per aquells que tenien opció a podi. A la classificació general el Daniel Salinas després de jugar amb el primer del rànquing, Javier Habans, i aconseguir unes treballades taules, jugava la darrera ronda amb un sub-11 com ell. Al final de la partida han signat unes taules que li ha donat el campionat sub-11 al seu adversari pel desempat, aconseguint el Daniel quedar segon sub-11 i sisè a la general.

Daniel Salinas amb el seu pare i la copa de segon sub-11.

Llegeix més...

Lamentem comunicar que, atesa la situació sanitària actual, la FCE ha decidit ajornar el Barcelona World E-Chess Open - Ciutat de Barcelona que estava previst organitzar del 21 al 30 d’agost a les Cotxeres de Sants.

Esperem poder organitzar el Torneig, que tindrà el mateix format, en unes altres dates. Tanmateix, comunicarem la nova convocatòria a través del web de la FCE i del propi torneig.

S'està mirant d'organitzar per a finals de novembre d’aquest mateix any.

Esperem poder donar bones notícies d’aquí unes setmanes.

Arran del moment excepcional que vivim, i per donar difusió del nostre esport, s’ha decidit anul·lar els criteris de la circular CAT/EBA 40/2019 per participar al Campionat de Catalunya d’edats per al proper setembre del 2020. Així doncs, qualsevol esportista interessat a participar i amb llicència FCE en vigor, podrà participar lliurement a la categoria corresponent d’aquest Campionat.

 

Convocatòria

Bases

Web del Campionat

Entrem a la segona part de la competició i ara les partides tenen un pes específic més fort i els comentaris entre els jugadors són de posicions i possibles variants, o de quins jugadors veuen més forts o algun que els ha sorprès en positiu o negatiu.

A les rondes 4, 5 i 6 es fan partides llargues i han començat alguns aparellaments entre catalans, els punts no són fàcils de guanyar i es reparteixen molt entre victòries, taules i derrotes. Acabem la ronda 6 amb el Daniel Salines amb 4,5 punts i que encara no ha perdut cap partida, seguit del Nicolas Aleksanyan, Eric Iborra, Pol Ortiz i Albert Fernández amb 4 punts, tots ells mantenint un bon nivell de joc. Segueixen amb 3,5 punts la Julia Pinyol després de jugar amb el Daniel Salinas en una partida molt igualada, David Teply que pensa com pot tenir més bon resultat la darrera part del campionat, Guifré Ferré i Daniel Martos que han donat una agradable sorpresa amb aquest resultat fins ara.

 

El Nico Aleksanyan contra Javier Habans (Navarra) a la ronda 4.

Llegeix més...

Benvolgut amic/amiga:

És un plaer dirigir-me a tu per oferir-te la possibilitat de realitzar la retransmissió de la prova següent:

Competició:

Campionat de Catalunya d’edats (de Sub-10 a sub-20)

Lloc:

A Salou, Salou Park Resort, carrer de Brussel·les, 45.

Data:              

Del 5 al 10 de setembre de 2020

Preu:

500 €

 

Observacions:                

  • El designat/da tindrà l'allotjament en pensió completa pagat, mínim en habitació doble.
  • No s’abonarà dieta de desplaçament
  • La retribució tindrà una retenció fiscal del 2 %.
  • El designat/da haurà de fer la retransmissió de les partides més col·locar i configurar diferents webcams a la sala de joc.

 

Si tens intenció de realitzar alguna retransmissió, demana-ho per correu electrònic a la Federació Catalana d’Escacs (federacio@escacs.cat ) abans del proper 26 d'agost de 2020.

Barcelona, 31 de juliol de 2020.

Dimecres, 29 de juliol, a la tarda, la UFEC va fer una mobilització per reivindicar que l’esport és salut, que l'esport és part de la solució. La Federació Catalana d’Escacs s’hi va sumar, juntament amb d’altres esports i disciplines, al carrer Balmes (entre Gran Via de les Corts Catalanes i Consell de Cent). Per acabar la mobilització, el president de la UFEC, en Gerard Esteva, va llegir un manifest.

 

El president de la UFEC, Gerard Esteva, i el president de la FCE, Pepo Viñas, davant d'una partida d'escacs.

 

Encara que el TSJC ja havia aixecat, feia unes hores, la suspensió de l’obertura dels equipaments i instal·lacions esportives, la UFEC va mantenir la seva convocatòria. I allà hi vàrem ser.

 

Web de la UFEC

Després de tres rondes seguim en una situació controlada i ja tenim tots els protocols apresos. A la sala de joc per l’accés primer s’identifiquen, desinfecció de mans, control de temperatura, canvi de mascareta, neteja de sabates i directes a la taula de joc, sembla que tot està funcionant sense incidències i comencen les rondes bastant puntuals. El fet de que siguin 82 jugadors fa que tot sigui bastant àgil, i a la sala sense rellotge, sense menjar i sense poder aixecar-se sembla que l’únic que poden fer es concentrar-se en la partida.

 

Collage fet per la mare del jugador Daniel Martos. 

Llegeix més...

Subcategories

El divendres 13 de maig, la Federació va fer una nova sessió del programa de “Promoció dels escacs en municipis sense club”. En aquesta ocasió el municipi escollit va ser Vilanova del Camí. Aquest municipi de la comarca de l’Anoia ha tingut un creixement de població molt  important els darrers anys. A l’actualitat compta amb una població de 12.500 habitants.

L’activitat va comptar amb la participació de molts aficionats als escacs, especialment de més de quaranta nens i nenes alumnes de les escoles Marta Mata, Pompeu Fabra, i Joan Maragall.

També van participar joves jugadors del Club Ateneu Igualadí, població molt propera. En aquest sentit cal agrair la col·laboració d’aquest club, i especialment de la seva presidenta Blanca Torras.

Vam poder comptar amb la participació del jugador del Club d’escacs Sant Boi Bernat Martínez, el qual resideix en aquesta població i exerceix de monitor d’escacs en una escola de la població.

Però va ser especialment significativa la participació del GM Jordi Magem, el qual va estar jugant constantment amb els joves aficionats que van assistir.

Cal agrair la total predisposició a col·laborar de l’Ajuntament de la població, el qual ens va ubicar en un espai molt adequat, a l’espai exterior del Centre polivalent de Can Papasseit. També ens va ajudar molt la publicitat de l’esdeveniment que va fer l’Ajuntament i la seva inclusió dins del programa de la Marató de donació de sang, que tenia lloc a la localitat aquella mateixa tarda. En aquest sentit, agraïm especialment la col·laboració de la tècnica d’esports, Sra. Núria Fàbregas i del regidor d’esports, Sr. Toni Maturana, el qual va acostar-se per veure el desenvolupament de l’activitat.